A fost creată o aplicație pentru Sfânta Parascheva

Sfânta Parascheva. Sute de mii de credincioși merg an de an la Iași (jurnalspiritual.eu)
Sfânta Parascheva. Sute de mii de credincioși merg an de an la Iași (jurnalspiritual.eu)

Zecile de mii de pelerini care vor ajunge la Iași în aceste zile la moaștele Sfintei Parascheva se vor putea orienta din acest an cu ajutorul unei aplicații.

Aplicația este gratuită și poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil. Ea nu îi va ajuta doar pe turiști și credincioși, ci și pe localnici, care vor afla care sunt străzile închise, șoferii urmând să primească informații în timp real despre traficul din oraș.

”În perioada Sărbătorilor Iaşiului, strada care va fi închisă este strada Sarmisegetuza. Utilizatorii aplicaţiei noastre vor primi automat rute ocolitoare în cazul în care vor dori să ajungă pe această stradă”, a spus Dan Dănceanu, administratorul aplicației, citat de Digi 24.

Aplicația indică zonele aglomerate din Iași cu ajutorul sistemului GPS, iar consumul de trafic de internet este foarte mic. ”Cam un mega de net la suta de kilometri”, explică Dănceanu.

Aplicația oferă informații pe bază de culori. Astfel, când o stradă este foarte circulată, mai întâi devine galbenă, iar apoi roșie, dacă ritmul de trafic crește.

Peste o jumătate de milion de oameni sunt așteptați la Iași în aceste zile, majoritatea fiind pelerini veniți să vadă moaștele Sfintei Parascheva.

De asemenea, Sărbătorile Iașiului au loc între 10 și 15 octombrie.

Recomandările editorilor GreatNews: