Femeia care trăiește singură de 45 de ani într-un sat de 36 de case

FOTO: Captură Știrile TVR
FOTO: Captură Știrile TVR

În cătunul Vorețe, care se află la șase kilometri de Ocnele Mari, trăiește un singur om. Are 97 de ani, o cheamă Elisabeta Bîcă și este singura locuitoare a satului de 45 de ani. Potrivit jurnaliștilor de la Știrile TVR, în ciuda vârstei, femeia își cultivă în continuare pământul rămas de la soț și are grijă de gospodărie.

În urmă cu 45 de ani, satul avea 36 de case și zeci de oameni. Cele mai multe case sunt acum niște ruine. Se ajunge destul de greu chiar și vara, când vremea e frumoasă, pentru că trebuie străbătute mai multe pante abrupte. Iarna, după ce ninge, cătunul este mai mult izolat. La electricitate nu a fost niciodată racordat.

În România există și multe sate care mai există doar pe hartă și în documentele oficiale. Peste 126 de localități din România nu mai au niciun locuitor. Unele au dispărut cu tot cu case din cauza unor calimități, altele nu mai au căi de acces, însă continuă să fie prezente în bazele de date oficiale ale statului.

De exemplu, localitatea Eteni din Comuna Odoreu, județul Satu Mare a fost distrusă de râul Someș, pe 14 mai 1970, după ce râul a inundat satele Eteni și Cucu. Ruinele gospordăriilor din localitate au fost rase cu ajutorul buldozerelor, în timpul regimului comunist.

De asemenea, localitatea Incești din Comuna Posaga, județul Alba, conform informațiilor din cadrul Recensământul Populației și Locuințelor din anul 2011, nu are niciun locuitor.

Nici localitatea Bastea din Comuna Lapugiu de Jos, județul Hunedoara, nu are niciun locuitor. Ar mai fi rămas în picioare doar trei locuințe părăsite.

http://depopulare.greatnews.ro/in-2100-populatia-romaniei-va-fi-mai-mica-decat-cea-a-belgiei-pe-ce-loc-vom-fi-in-ue/

http://depopulare.greatnews.ro/aici-nu-mai-locuieste-nimeni-viata-in-romania-celor-tot-mai-putini/

 

Cea mai liniștită plajă sălbatică de pe litoralul românesc: mare, nisip și case din stuf

Scrisoarea unui irlandez buimăcit de ce i-a oferit România