Cea mai liniștită plajă sălbatică de pe litoralul românesc: mare, nisip și case din stuf

    Prognoza meteo 1 mai FOTO: Ionuț Fantaziu
    Vremea de 1 mai. FOTO: Ionuț Fantaziu

    Turiștilor care caută liniște pe litoralul românesc le-au rămas prea puține locuri. Potrivit Digi24, unul dintre „refugii” este mica plajă din localitatea Tuzla. Aici nu e gălăgie, nu sunt mașini, iar semnalul la telefonul mobil este slab.

    Turiștii care vin pe plaja din Tuzla se bucură de un nisip foarte fin, dar și de o priveliște impresionantă. Totul este înconjurat de verdeață, iar pe margine sunt multe case rustice construite din stuf, potritivit Digi24.ro. Autoritățile locale au făcut și un proiect pentru ca localitatea Tuzla să devină stațiune.

    Plajale sălbatice din România au început să fie din ce în ce mai aglomerate. Mai mult, sunt turiști care au intrat direct pe plaja cu mașini și rulote, deși este interzis, iar amenda este până la 20.000 de lei.

    Pe plaje sunt panouri puse de Administrația Rezervației Biosferi Delta Dunării prin care se informează că accesul mașinilor și camparea sunt interzise, însă mesajele sunt ignorate.

    „Habitatul poate fi afectat prin folosirea mijlocului de transport şi prin defrişarea vegetaţiei, afectarea vegetaţiei, care formează componentele habitatului. Este o atitudine total necorespunzătoare, ţine de tot ce e mai rău legat de comportamentul oamenilor”, a declarat guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosfera Delta Dunării, Grigore Baboianu.

    În ceea ce privește litoralul românesc, ministrul Mediului a anunțat în luna martie că turiștii vor avea 33 de hectare de plajă în plus începând de anul acesta. Zonele cu plajă extinsă sunt în Mamaia, Constanța și Eforie și, spre bucuria celor care merg cu cearșaful sau prosopul la bronzat, nu pot fi concesionate privaților.

    Mai exact, Uniunea Europeană, care a dat bani pentru lucrările de extindere a plajelor, interzice obținerea de profit din lucările finanțate pentru interes public.

    Zonele în care anul trecut vedeam șezlong lângă șezlong și sunt baruri vor rămâne în continuare în administrarea privaților, însă la zeci de metri de apa mării.

    O braziliancă promovează un sat din România: Oameni inimoși, natură și mâncare senzațională

     

    Casa Prințului Charles de la Viscri poate fi închiriată. Cât costă o noapte

     

    Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.