Femeia care a scos fumul din baruri și relația ei cu țigările

Aurelia Cristea
Aurelia Cristea

La mijlocul lunii februarie de anul viitor ar putea intra în vigoare noile modificări al Legii nr.349/2002, care stabilesc faptul că nu se mai fumează în spațiile publice închise, dar nici în spațiile închise de la locul de muncă și în locurile de joacă pentru copii.

Inițial, legea care a fost votată în Senat nu prevedea ca fumatul să fie interzis inclusiv în cluburi și restaurante. Aceste modificări au fost introduse în Camera Deputaților de către parlamentarul PSD de Cluj Aurelia Cristea. Deputatul spune că nu a fost singură și a fost ajutată de alți 105 parlamentari și peste 250 de organizații, dintre care multe cu profil medical.

„Nu sunt fumătoare, am fumat în trecut, mai mult ocazional, însă de când au venit copiii (are două fete, în vârstă de peste 25 de ani) am decis să am puterea să nu fumez, gândindu-mă şi la puterea exemplului. Nici ele nu fumează, au făcut-o probail ocazional, în adolescenţă şi sunt încântate de iniţiativă”, a declarat Aurelia Cristea, pentru jurnaliștii de la Adevărul.

În primăvară, atunci când a propus modificări mult mai drastice în ceea ce privește fumatul, deputatul a spus că motivele care au stat la baza acestor demersuri sunt cele ale „unei mame îngrijorate, care, pe deasupra, este și deputat și, implicit, primește sesizări din partea cetățenilor”.

Ar putea fi propunerea PSD la Primăria Cluj

„Acest proiect de lege înseamnă, în primul rând, un pariu pentru generația tânără, o modalitate prin care tinerii să înveţe respectul reciproc şi să se obişnuiască să socializeze în baruri, restaurante, cafenele şi fără tutun. Să fie la modă să nu fumezi!”, declara Aurelia Cristea.

Aurelia Cristea are 47 de ani și s-a născut în comuna clujeană Bucea și este absolventă de master în management. A lucrat în contabilitate, în domeniul asigurărilor, iar între 2006 și 2010 a fost membru în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor.

A fost aleasă vicepreședinte al organizației județene a PSD în 2010, iar în decembrie 2012 a câștigat un mandat de deputat. Din 5 martie 2014 a fost numită ministru delegat pentru Dialog Social şi Relaţia cu Societatea Civilă și a rămas în funcție până la restructurarea guvernului, care a avut loc în același an.

Din toamna aceasta, Aurelia Cristea este președintele PSD Cluj.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.