Una dintre cele 7 minuni ale lumii va fi reconstruită

farul din alexandria
Farul din Alexandria, într-un desen realizat de arheologul german H. Thiersch. Foto: Wikimedia Commons

Statul egiptean va reconstrui Farul din Alexandria, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice, scrie lefigaro.fr.

Consiliul suprem de antichități egiptene a aprobat recent un nou proiect al președintelui Abdel Fattah Saeed Hussein Khalil el-Sisi.

Proiectul de a construi o replică a unei dintre cele 7 minuni ale lumii antice mai are nevoie de acordul guvernatorului regiunii Alexandria.

Datorită înălțimii sale și unui joc de lumini eficient, Farul din Alexandria lumina până la 50 de kilometri distanță. Ziua, el ghida marinarii cu ajutorul unei oglinzi care reflecta lumina soarelui, iar noaptea cu ajutorul unui foc.

Ridicat în jurul anului 280 î.Hr., Farul din Alexandria măsura aproximativ 110-130 de metri înălțime. Timp de mai multe secole, el a fost cea mai înaltă construcție ridicată de om. Farul a fost distrus în anul 1303 de un cutremur.

Astăzi, anumite părți din vechea construcție sunt încă vizibile deoarece au fost incorporate în citatedela Qaitbay. Replica Farului din Alexandria ar urma să fie construită la doar câțiva zeci de metri sud-vest de citadelă, pe Insula Faros.

În prezent, singura minune a lumii antice care s-a păstrat este Piramida lui Kheops de la Gizeh.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ocazie unică! Locuri de muncă în agricultură, în Canada
Imagini pentru întreaga omenire: Cum arată asfințitul pe Marte
Sătul de singurătate, un bărbat își dorește să fie adoptat

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.