O fabrică de pâine, cu o istorie de 170 de ani, a intrat în faliment

În ultimii ani, Spicul și-a diversificat producția

O fabrică bucureșteană de pâine, cu o istorie de aproape 170 de ani, a intrat în faliment.

Producătorul de pâine și produse de panificație Spicul, care s-a aflat în insolvență în ultimii patru ani, își caută acum un cumpărător.

Acum, fabrica din localitatea Rudeni, județul Ilfov, unde fusese mutată producția de pâine și produse de panificație, este scoasă la vânzare la un preţ de strigare de 4,5 milioane de euro.

„Strategia noastră este să vindem o fabrică ce poate fi pornită în ziua următoare şi nu active imobiliare“, a declarat Cristian Răvăşilă, director al PwC, lichidatorul producătorului de panificaţie, citat de zf.ro.

Fabrica din Rudeni deține linii de producţii de pâine, paste, amidon şi gluten şi echipamente pentru producţia clătitelor.

Probelemele producătorului de pâine Spicul au început după ce acesta a vândut, cu 17 milioane de euro,  fabrica şi terenul pe care le deţinea în Capitală în apropierea magazinului Carrefour Orhideea.

După vânzare, producția fabricii Spicul a fost relocată în afara Bucureştiului, dar a întâmpinat dificultăţi, iar în 2011 şi-a cerut insolvenţa, din cauza pierderilor, datoriilor şi a lipsei de lichidităţi.

Fabrica din Capitală fusese înființată în 1848.

 

Recomandările editorilor Greatnews:
Biscuiții românești Eugenia, de vânzare pe Amazon
O invenție care ajută șoferii, realizată de elevi