Euronews: O franțuzoaică hotărâtă să schimbe fața politicii din România

Clotilde-Marie Armand
Clotilde-Marie Armand

Jurnaliștii de la Euronews au realizat un portret al candidatului Uniunii Salvați Bucureștiul la Primăria Sectorului 1, Clotilde Armand.

Euronews spune că exit poll-urile o dădeau câștigătoare, însă rezultatele oficiale după numărarea voturilor au arătat că a ieșit pe locul doi, după candidatul PSD.

„Am demonstrat că este posibil să lupți și că atunci când există implicare contează. Când am început această aventură partidul era foarte tânăr. Mulți oameni ne-au spus că ne luptăm cu morile de vânt, că sistemul este prea puternic, că nu vom ajunge nicăieri.

Am demonstrat că este posibil, cu resurse puține, să schimbi lucrurile. Am arătat că nu trebuie să ne dăm bătuți, că politica nu este doar a sistemului, nu este un domeniu rezervat celor care s-au hotărât să deturneze țara. Nu, democrația poate lucra în favoarea noastră, noi credem în democrație”, a spus Clotilde Armand, citată de Euronews.

Clotilde Armand, o femeie de afaceri în vârstă de 42 de ani, a obținut cetățenia română în 2015. Nu s-a gândit să facă politică până când l-a întâlnit pe Nicușor Dan, un prieten apropiat al soțului ei.

„Eu am început campania cu șase săptămâni înainte de data limită. Era foarte dificil să ne facem cunoscuți în doar șase săptămâni, știind că televiziunile nu o să ne ajute foarte mult. Media este de multe ori parte din sistem. Nu aveam voie să punem bannere și am fost foarte limitați în aceea ce privește mijloacele de comunicare. A fost dificil să ajungem la o anumită parte a electoratului în aceste condiții.

Așa că ne-am concentrat pe rețelele de socializare și pe campania în stradă. Dacă ai fi fost cu mine pe stradă ai fi văzut reacțiile oamenilor. Oamenii și-au pierdut respectul pentru politicieni, nu mai există nicio onoare în politică”, a spus Clotilde Armand, pentru jurnaliștii de la Euronews.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.