Eroii din Paris, prezentați de BBC. Cum și-a apărat clienții un patron român

Nicolas Sfintescu. Foto: hotnews.ro via Facebook

Un bărbat cu origini românești, patronul unui restaurant din zona atacată de teroriști, și-a apărat exemplar clienții în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timpul atacurilor din Paris.

Nicolas Sfințescu este patronul restaurantului L’Amare, situat vis-a-vis de La Cosa Nostra, unul dintre localurile asupra cărora teroriștii au dechis focul în seara de 13 noiembrie. Cel puțin 5 persoane care se aflau în restaurant la ora atacului au murit.

Când a auzit primele împușcături, Nicolae le-a spus imediat clienților din local să se ascundă sub mese și în spatele barului.

„Le-am spus: treceți toți sub mese și in spatele barului. Am așteptat încă 10 minute înainte să ne ridicăm în picioare. Apoi, câțiva oameni s-au dus să vadă ce s-a întâmplat. N-am vrut să mă duc pentru că nu am vrut să văd oamenii morți”, povestește Nicolas Sfințescu pentru BBC.

Când unii dintre clienți au vrut să iasă, patronul localului le-a cerut să intre din nou înăuntru. Încă nu se știa unde se află atacatorul.

Sfințescu a decis rapid să îi mute pe toți în apartamentul său, situat chiar deasupra localului. Cei 20 de clienți l-au urmat, iar Nicolas le-a dat de mâncare și câteva sticle de vin. Toți au stat acolo până în jurul orei 4 dimineața, când poliția le-a comunicat că pot ieși.

…….
Black Friday 2015. 100 de magazine cu reduceri de Vinerea Neagră
……

Abia atunci au realizat cu toți ce se întâmplase între timp. Pe jos era sânge și se puteau observa ușor urmele de gloanțe în ferestrele restaurantului vecin, la Cosa Nostra.

132 de persoane şi-au pierdut viaţa şi peste 350 au fost rănite în cele mai grave atacuri din istoria post-belică a Franţei. Doi români şi-au pierdut viaţa în evenimentele tragice de la Paris. Alţi doi compatrioţi au fost răniţi. Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic.

Atentatele au fost puse la cale de trei grupuri de teroriști, extrem de bine coordonate.

Filmul evenimentelor de la Paris poate fi consultat AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.