Cine sunt cei doi români care şi-au pierdut viaţa în atentatele de la Paris

Mariana Lăcămioara Pop şi Ciprian Calciu, cei doi români ucişi în atentatele din Paris. Foto: jurnalul.ro

Doi români au fost ucişi şi doi au fost răniţi uşor în urma seriei de atentate care a avut loc vineri seară la Paris.

Cei doi români ucişi, Ciprian Calciu şi Mariana Lăcămioara Pop, formau un tânăr cuplu. Cei doi nu erau căsătoriţi, dar aveau un copil. În seara tragediei, Ciprian şi Mariana se aflau la o aniversare, în barul La Belle Equipe, din arondismentul 11 al Parisului. Copilul se afla acasă, în grija unei bunici.

Românii au fost printre cei 18 oameni ucişi de terorişti în barul amintit. Teroriştii au atacat barul în jurul orei 21:38, lăsând în urma lor morţi şi răniţi.

Despre Lăcrămioara Pop se ştie că avea 29 de ani şi era din Baia Mare. Iubitul ei, Ciprian, era din Tulcea.

„Este vorba despre Ciprian Calciu şi Lăcrămioara Pop, el din Tulcea şi ea din Baia Mare. Părinţi ai un copilaş de 2-3 anişori. Aceştia sunt tinerii români care au murit sub ploaia de gloanţe în barul atacat de Kamikaze. Zilele următoare poate ne mobilizăm şi ajutăm cu ceva banuţi familiile să le repatrieze trupurile neînsufleţite ale celor doi tineri”, a declarat Ramona, o braşoveancă stabilită la Paris în urmă cu câţiva ani, citată de adevarul.ro.

„Ei doi au avut neșansa să se afle la locul nepotrivit. Am fost informat despre faptul că Lăcrămioara Pop și Ciprian Calciu se aflau la o terasă în Paris și au fost împușcați mortal dintr-o mașină în care se aflau teroriști. Am luat legătura cu familia şi vom face tot ce ne stă în putinţă să-i sprijinim şi să-i ajutăm”, a declarat, pentru Vocea Transilvaniei, Anton Rohian, prefectul de Maramureş.

„Eu locuiesc în Franța de câțiva ani, ieri am avut prieteni în vizită, ne duceam spre restaurant, în timp ce eram în mașină, toate patru, am auzit zgomote, păreau artificii. Ne-am apropiat, în stânga, în raza noastră vizuală era un bărbat cu o pușcă enormă, când a auzit motorul mașinii, s-a întors, s-a uitat la noi, am văzut în privirea lui că vrea să tragă în noi. În secunda aia a deschis focul, eu m-am aplecat, eram la volan, am avut noroc că mașina e puternică și am plecat, a continuat să tragă în noi, din fericire în afară doar patru cinci impacturi de gloanțe, doar pe sora mea a lovit-o la cap, din fericire e bine, acum nu e nicio problemă, am avut un noroc extraordinar. Patru impacturi de gloanțe au intrat și au ieșit prin mașină. Putem să ne considerăm incredibil de norocoase”, a povestit Laura, pentru Digi24.

Ea a spus că Ambasada României în Franța le-a contactat deja, iar medicii francezi le-au oferit ajutor.

„Sora mea e OK, două gloanțe au ricoșat în scalp, nu au penetrat, erau resturi de glonț extrase de medici. Starea ei e foarte bună, va putea pleca acasă când se deschid frontierele”, a mai spus Laura.

Toate detaliile despre cele mai grave atacuri din istoria post-belică a Franţei pot fi consultate AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.