Dunărea a spart gheața. O poveste frumoasă din hocheiul românesc

Hocheiul românesc se zbate în sărăcie, însă, din când în când, produce momente extraordinare, cum ar fi succesul de aseară al echipei Dunărea Galați în fața Coronei Brașov, în semifinalele Ligii Naționale.

Brașovenii, campionii în exercițiu și cei mai înstăriți hocheiști din România, au fost eliminați de Dunărea Galați, echipă ambițioasă și experimentată, al cărei căpitan este veteranul Cătălin Geru.

Figură legendară a hocheiului românesc, Geru încă patinează excelent, cu toate că a împlinit deja 45 de ani. Câștigător a 15 titluri de campioni și 17 Cupe ale României cu Steaua, Geru are șansa la un nou trofeu cu Dunărea Galați. Omul cu peste 150 de selecții în echipa națională își suplimentează veniturile din hochei lucrând ca manipulant într-un hipermarket.

Ieri seară, pe pationarul din Galați, Dunărea a obținut succesul decisiv. După patru confruntări, cele două echipe erau la egalitate, scor 2-2. Corona a deschis scorul prin Martin Saluga, însă în prima pauză s-a intrat la egalitate, Sergi Chernenko egalând scorul pentru gazde.

Au urmat aproape două reprize fără goluri, însă finalul partidei a fost exploziv. Cu un minut înaintea ultimei sirene, Vitali Donika a marcat pentru Dunărea. Entuziasmul tribunelor s-a risipit, însă, după doar câteva secunde, Arpad Mihaly reușind să egaleze imediat.

Când cronometrul arăta că mai sunt de jucat 29 de secunde, Szabolcs Szocs a înscris golul victoriei pentru Dunărea, care se califică în finala Ligii Naționale de Hochei. Gălățenii n-au mai câștigat un trofeu din 1988, când au cucerit Cupa României.

Din mijlocul tribunei, meciul s-a trăit așa:

”Mă bucur enorm. Pentru toți cei care au fost azi în tribune, pentru cei care s-au implicat pentru echipa asta, pentru acei nebuni frumoși care au crezut în noi”, a spus, după meci, Cătălin Geru.

Hocheiul românesc stă în doar șase echipe. Cum pationarul ”Mihai Flamaropol” din Capitală este o ruină, Steaua joacă meciurile de pe teren propriu la Cârța.

”Roș-albaștrii” s-au calificat și ei în finală ieri, după ce au trecut aseară de Progym Gheorghieni, scor 5-3 (3-0, 1-2, 11) în confruntarea decisivă.

Sport Club Miercurea Ciuc, echipă cu mare tradiție, suferă și ea financiar, încheind sezonul abia pe locul 5, în fața Sportului Studențesc, meritoria codașă, al cărei motto este unul cât se poate de lămuritor: ”Jucăm deci existăm!”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Preotul care curăță malurile râurilor de gunoaie împreună cu enoriașii
Recuperarea datelor din telefon – ce faci dacă ai șters accidental documente
Cum a devenit o coțofană membrul unei familii