Drama unui român care a stat o lună la ATI și a văzut 50 de oameni murind de COVID lângă el

florin mojoiu
Florin Mojoiu. Foto: Captură video Digi 24

Florin Mojoiu, un bărbat în vârstă de 47 de ani care a petrecut o lună internat la terapie intensivă într-un salon COVID a povestit pentru postul de televiziune Digi 24 dramele cumplite pe care le-a văzut acolo.

S-a infectat cu noul coronavirus în martie 2021, iar în luna petrecută la ATI a văzut în jur de 50 de persoane care și-au pierdut viața.

„Am văzut foarte multă agitație, oameni speriați, oameni care nu știau ce se va întâmpla cu ei… Și tot văzând așa cu o frecvență absolut înspăimântătoare, vorbind foarte sincer. Deci văzând atâția morți cât de ușor trec de la viață la moarte m-am simțit copleșit, speriat. Am conștientizat foarte acut că cel mai important lucru pentru care trebuie să îi mulțumesc lui Dumnezeu este că îmi mai dă o zi”, a relatat Mojoiu.

„Veți vedea oameni murind, veți auzi oameni văitându-se, cerând apă, exprimându-și durerea cum pot”, a mai spus fostul pacient, care îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

Florin Mojoiu a primit inițial oxigen prin intermediul unei măști, iar ulterior, deoarece starea sa se agravase, a fost ventilat mecanic. Medicii nu îi dădeau multe șanse de supraviețuire, iar cât a stat la ATI preotul spitalului l-a spovedit și împărtășit de mai multe ori.

După ce a fost externat a aflat că mama lui a murit la 5 zile după ce s-a internat. „S-a speriat atât de tare gândindu-se dacă voi scăpa sau nu, încât teama provocată de chestia asta a făcut-o să aibă un AVC”, a mai povestit bărbatul.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.