Drama învățământului românesc, cel mai trist moment dintr-un serial de comedie

FOTO: Captură video Pro TV
FOTO: Captură video Pro TV

Scenariștii serialului de comedie „Las Fierbinți”, de pe PRO TV, au prins în cel mai recent episod un monolog care transformă întreaga veselie a filmului într-un moment tragic și emoționant.

Actrița Stela Popescu, invitată în serial să joace rolul directorului de școală din comuna Las Fierbinți, le vorbește lui Celentano (bețivul satului – interpretat de Adrian Văncică) și lui Firicel a lu` Cimpoaie (interpretat de Toma Cuzin) despre drama învățământului din România.

„Toți profesorii pleacă la București, în orașele mari. Nimeni nu mai vrea să vină aici. Am scris la minister, am vorbit la inspectorat, am vorbit cu colegii mei – nu sunt soluții. De parcă aici nu ar fi copii de valoare (…)

Pe una dintre profesoare abia am convins-o anul trecut să nu plece în Italia. Ca menajeră… Dar dacă mă gândesc, de ce să stea aicea să-și piardă viața. Când se poate duce în Italia, să îngrijească pe cineva… Să rămână aici, pe o corabie care se scufundă? Despre învățământul românesc vorbesc. Dacă nu s-a și scufundat…”, spune directoarea școlii, interpretată de Stela Popescu.

Iată întreaga scenă:

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.