„Dragă defunct”. Un primar român le cere bani morților din sat

Un primar din Alba a devenit vedetă pe internet după ce le-a trimis și morților mesaje prin care îi roagă să își plătească datoriile la bugetul local.

Potrivit alba24.ro, scrisorile care încep cu formula „Dragă defunct” au următorul mesaj:

„Acum că este început de an 2015, vreau să vă urez un an nou fericit cu împliniri, cu multă sănătate. (…) Vă rog să veniţi să plătiţi impozitele până la 31 martie 2015, pentru a beneficia de reducerea de 10% şi pentru a evita majorarea acestora. Este important de ştiut că dacă plătiţi doar la sfârşitul anului, veţi plăti mai mult, deoarece impozitele se mai majorează.

Mai mult decât atât, aşa cum ştiţi din anii trecuţi, cine are restanţe la impozite sau amenzi neplătite, nu primeşte nici o adeverinţă de la Primărie. Gândiţi-vă că fiecare dintre voi aveţi nevoie de adeverinţe de la Primărie pe parcursul unui an”.

Persoanele cărora le-au fost trimise aceste scrisori sunt foști locuitori ai comunei Meteș, din Alba. Expeditor este primarul Traian Ursaleș. Acesta spune că a trimis adresele către gospodăriile în care urmașii persoanelor decedate nu au venit în termenul legal să declare succesiunea.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Pentru iubitorii de „Fazan”. Cuvinte din DEX care încep cu tm, pt, ft sau ea
Adolescentă din România, admisă la trei licee din Anglia
Un primar din România a demisionat pentru un loc de muncă în Germania

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.