„Domnu’ Trandafir” are nevoie de ajutor. Cum vor să îl ajute elevii săi

constantin trandafir
Profesorul de sport Constantin Trandafir. Foto: Revista LZR / adevarul.ro

Elevii care învaţă la Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Capitală au lansat o campanie de strângere de fonduri pentru „domnu’ Trandafir”, profesorul de sport al liceului, care s-a îmbolnăvit luna trecută de o boală gravă care îi afectează mobilitatea, informează adevarul.ro.

În vârstă de 33 de ani, Constantin Trandafir a copilărit la orfelinat, iar în toamnă urma să plece alături de iubita sa ca profesor de sport în Emiratele Arabe Unite.

El a început să se simtă rău în perioada Examenului de Bacalaureat din această vară.

„Este profesor la noi la liceu de câţiva ani, un om foarte activ care nu s-a plâns niciodată de sănătate. Însă anul acesta, în timpul probelor de Bacalaureat a spus că îi e rău, că se simte ameţit şi că i-a amorţit faţa”, a povestit Ionela Neagoe, director-adjunct al Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti.

Medicii i-au pus diagnosticul de cavernoame multiple pe cerebel şi pe trunchiul cerebral. Aceste formaţiuni nu pot fi operate doarece se se află în imediata apropiere a centrilor respiraţiei, însă o clinică din Turcia i-a răspuns că are un tratament cu radioterapie pentru boala lui.

Analizele preliminare îl costă pe profesor 3.700 de euro şi o singură şedinţă de radioterapie 7.000 de euro. Profesorul trăieşte din salariul de la şcoală şi nu are alte posibilităţi financiare.

„A avut o viaţă grea, a crescut la orfelinat, tatăl lui fiind de origine congoleză, şi a răzbit cu ajutorul oamenilor care l-au susţinut, pentru că a fost un copil bun. Când s-a aflat, a explodat comunitatea Lăzăriştilor şi Revista LZR, care organizează o serie de evenimente în cadrul unei campanii de strângere de fonduri”, a mai spus Ionela Neagoe pentru adevarul.ro.

Constantin Trandafir îşi luase de curând gradul şi urma să emigreze în toamnă, ca profesor de sport în Emiratele Arabe Unite, împreună cu iubita lui.

„Pentru a-l ajuta trebuie să strângem 20.000 de euro pentru tratament prin radioterapie. Contul pentru donaţii este RO61RNCB0318082518350001, titular Constantin Trandafir, deschis la BCR”, se arată pe site-ul Revistei LZR.

Recomandările editorilor GreatNews:

Mari reduceri la mii de cărți, pe eMAG
Cele mai mari reduceri la televizoare de la eMag
Locuri de muncă pentru români în străinătate: Ce posturi sunt disponibile în Germania

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.