Distincție importantă pentru Alexandra Dariescu, pianista din România care i-a cucerit pe britanici

Alexandra Dariescu are 30 de ani, dar este deja considerată o mare pianistă (Youtube.com)
Alexandra Dariescu are 30 de ani, dar este deja considerată o mare pianistă (Youtube.com)

Alexandra Dariescu este prima pianistă care este desemnată Artist Onorific Asociat al Royal Northern College of Music din Manchester.

Pianista din România va fi ambasador al instituției muzicale, începând cu luna septembrie. Alături de pianista Alexandra Dariescu, Royal Northern College of Music din Manchester va fi reprezentată de compozitorul Tom Harrold, violoncelistul Mikhail Nemtsov, mezzo-soprana Kathryn Rudge şi percuţionistul Le Yu.

Alexandra Dariescu, născută în urmă cu 30 de ani la Iași, începe astăzi un turneu cu Filarmonica Regală din Londra. Acesta se va încheia cu un concert extraordinar la Cadogan Hall, sala de casă a Royal Philharmonic Orchestra.

Tânăra artistă din România este printre cei mai apreciați pianiști ai generației sale. A susținut concerte în toată lumea, ajungând pe scene celebre, precum Carnegie Hall, din New York, sau Concertgebouw, din Amsterdam.

Este prima pianistă din România care a cântat la Royal Albert Hall, alături de Royal Philharmonic Orchestra.

Românca a câștigat concursul Women of the Future Award la categoria Artă și Cultură în 2013, fiind desemnată Femeia Anului în România în 2014. De anul trecut, ea este ”Ambasador Special al României”, primind pașaport diplomatic din partea statului român.

Alexandra a strâns peste 200.000 de euro pentru mai multe programe caritabile, printre care cel al Tinerelor Talente din România, dar și pentru câteva organizații din Marea Britanie sau Columbia.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: