Lege nouă. Cum vor trebui depășite bicicletele în trafic

De acum încolo, șoferii care depășesc o bicicletă în trafic trebuie să încerce să mențină o distanță de 1,5 metri față de aceasta, se arată într-o nouă hotărâre adoptată de Guvern.

Până acum, legislația prevedea „distanță laterală suficientă”, fapt care dădea naștere unor interpretări foarte diverse.

Noua prevedere face parte din Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002, care a fost modificată și completată de Executiv în ședința de Guvern de joi, 15 decembrie.

Astfel, în lege se va specifica faptul că distanța laterală recomandată la depășirea unei biciclete este de minimum 1,5 metri.

Hotărâre de Guvern: Mașinile nu mai pot fi parcate pe trotuare

De asemenea, actul normativ se referă și la o serie de obligații stabilite de Regulament pentru conducătorii de biciclete și care au fost aduse în acord cu realitățile tehnologice actuale.

De exemplu, echiparea bicicletei trebuie să se facă cu elemente sau dispozitive care să asigure
vizibilitatea acesteia în trafic, în special pe timp de noapte, și să nu se limiteze doar la cele de culoare portocalie fixate pe spițele roților.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.