Declarația unui maestru internațional: „Femeile nu au pur și simplu creierul necesar pentru șah”

Nigel Short
Șah Foto:en.wikipedia.org

Marele maestru internațional de șah Nigel Short a făcut o declarație controversată, care i-a adus multe critici din partea reprezentantelor de sex feminin.

Acesta a declarat că femeile și bărbații ar trebui să accepte că au moduri diferite de a gândi și că reprezentantele de sex feminin nu pot juca la același nivel ca bărbații, informează The Telegraph.

Într-un interviu acordat revistei „New in Chess” în care discuta despre numărul redus de femei care pot juca șah la nivel competitiv,  Nigel Short a declarat:

„De ce ar trebui să funcționăm la fel? Nu am nici cea mai mică problemă să accept faptul că soția mea (Rea) are un nivel mult mai mare de inteligență emoțională decât mine”.

„La fel, ea nu este stânjenită de faptul că îmi cere să îi parchez mașina în garajul nostru mic. Nu este unul mai bun decât celălalt, avem doar abilități diferite. Ar fi minunat să vezi mai multe fete jucând șah și la un nivel mare, dar decât să discutăm despre inegalitate, poate că ar trebui pur și simplu să acceptăm acest lucru ca un fapt”.

Și Garry Kasparov, un alt mare maestru și fost campion mondial la șah, considerat de către mulți drept cel mai bun jucător din toate timpurile, împărtășea opinia lui Nigel Short: „Femeile, prin natura lor, nu sunt jucătoare excepționale de șah: nu sunt mari luptătoare”.

Amanda Ross, care conduce clubul Casual Chess din Londra, a declarat că este „incredibil de dăunator când cineva atât de respectat susține sexismul”.

Ea a argumentat că fosta campioană mondială Judit Polgar l-a învins pe Nigel Short.

Nigel Short nu a lăsat această declarație fără răspuns și a scris pe Twitter: „Pare că suferi de neînțelegere. Bărbații și femeile chiar au creiere diferite. E o realitate biologică. Mai mult, nu am spus niciodată că femeile au o gândire inferioară”.

Milionare, la câțiva ani. Cum au reușit două fetițe să fie cunoscute în toată lumea
Cea mai bună reclamă făcută României. De ce străinii ar trebui să se mute aici
Chewbacca revine pe marile ecrane în decembrie

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.