Cutermur puternic în România în această noapte

cutremur în românia zona vrancea

Cutremur în România. Un seism cu magnitudinea de 5,8 s-a produs astăzi în România, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 151 de kilometri, anunță Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Inițial, seismologii au anunțat că seismul a avut o magnitudine de 5,7 și că s-a produs la o adâncime de 200 de kilometri.

Seismul s-a produs la ora 3:38.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrală a fost de VI grad(e) Mercalli.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: Nehoiu (17km), Covasna (33km), Întorsura Buzăului (37km), Târgu Secuiesc(48km), Vălenii de Munte(53km).

Cutremurul a fost simțit la București, Brașov, Caracal, Brăila, Ploiești, Pitești, Moreni, Iași, Târgu Jiu, Piatra Olt, Craiova, Bârlad, Călărași, Buzău, Slatina, Constanța, Galați, Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, seismul a fost simțit și la Chișinău, precum și în Bulgaria și Ucraina.

Din mărturiile mai multor oameni, seismul a fost unul destul de lung.

Cutremur în România în această noapte

„Si in Iasi, dar nu mi s-a parut scurt, se zgaltaiau geamurile, si am stat atenta cateva secunde sa vad ce se intampla si apoi am coborat din pat (stau la casa). La bloc cred ca s-a simtit tare”, ne-a transmis o citioare.

„Simtit bine la Braila, si a tinut ceva, nu a fost scurt”, a scris și Savin Cristian pe grupul de Facebook “Cutremur în România”.

“S-a simțit și în Ploiești destul de tare” – Florin Șerbănescu

„S-a simțit tare în Bucureșt” – Christian Bianchi

Cutremur în România

Acesta este cel mai puternic seism din România din ultimii 14 ani, după cel de 6 grade care a avut loc pe 27 octombrie 2004. Seismul din 2004 nu a produs pagube.

Un alt cutremur puternic, de 5,7 grade, a avut loc pe 22 noiembrie 2014. Mai multe ziduri și șosele au crăpat în Galați și Tulcea. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă în zona epicentrală. O persoană a fost rănită în Tulcea, 8 în Galați, iar 5 persoane vârstnice hipertensive din Brăila au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza atacurilor de panică

Citiți și: Cutremur puternic în Grecia, într-o insulă foarte îndrăgită de români


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version