Apare un nou lanț de supermarketuri în România. Retailerul care intră pe piață cu o rețea de 200 de magazine

zabka românia

Magazin Zabka în 2015. Foto: Wojciech Sarnowski / Wikipedia.org

Retailerul polonez Zabka va intra pe piața din România printr-o rețea de 200 de magazine de proximitate sub brandul Froo, relatează economica.net.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă interesant în România.

Froo România este compania prin care retailerul polonez Zabka va opera lanțul de magazine pe plan local. La finalul anului 2023, Grupul Zabka a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni din compania de distribuție Daniel DRIM Distributie FMCG din România.

Grupul Zabka operează o rețea de peste 10.000 de magazine și are 3 milioane de clienți zilnic. De asemenea, Zabka face și livrări la domiciliu, notează „Ziarul financiar”.

Potrivit Wikipedia.org, magazinele din Polonia sunt atât magazine cu personal, cât și magazine fără vânzători. Peste 500 dintre supermarketuri se află în Varșovia, capitala Poloniei.

Noul logo al Zabka, decembrie 2019. Foto: Warszawska róg Szerokiej Tomaszowie Mazowieckim / Wikipedia.org

Începând din 2018, după ce în Polonia a fost introdusă o lege prin care magazinele sunt închise obligatoriu în ziua de duminică, Zabka și-a extins rețeaua de magazine automate, fără personal, unde clienții își scanează singuri produsele și plătesc (self-checkout). Aceste magazine fără personal ale Zabka folosesc platforma de cloud computing Microsoft Azure.

Lanțul de magazine Zabka este deținut de CVC Capital Partners, o firmă de consultanță în investiții și capital privat cu sediul în Luxemburg, care gestionează active de aproximativ 186 de miliarde de euro. La data de 31 decembrie 2021, fondurile administrate de CVC erau investite în peste 100 de companii din întreaga lume, ce aveau peste 450.000 de angajați.

Magazine Zabka există și în Cehia, însă acestea sunt deținute de filiala cehă a retailerului Tesco din Marea Britanie.

Ne găsești și pe Threads.

Foto: Warszawska róg Szerokiej Tomaszowie Mazowieckim / Wikipedia.org / Wojciech Sarnowski / Wikipedia.org


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version