O femeie a murit după ce un medic i-a făcut o endoscopie. Poliția a deschis dosar penal, doctorul e suspectat de malpraxis

spitalul clinic județean de urgență craiova

Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova. Foto: www.scjuc.ro

O femeie din Caracal, ce a ajuns în stare gravă la spital după ce un medic din Craiova i-a făcut o endoscopie, a murit, iar poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, transmite publicația locală OlteniaLive.ro.

Urmărește GreatNews și pe Instagram ca să fii la curent cu tot ce se întâmplă în România.

La data de 4 aprilie, femeia în vârstă de 52 de ani s-a dus la o clinică privată din Craiova, unde medicul Alin Demetrian i-a făcut o endoscopie, mai notează sursa citată. Pacienta a intrat în stop cardio-respirator și a fost dusă imediat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde a rămas internată până la data de 3 mai, când a murit.

Inspectoratul de Poliție Dolj a dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă. De asemenea, IPJ Dolj a transmis într-un comunicat de presă că există suspiciune de malpraxis.

Medicul Alin Demetrian a fost în trecut manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova, precum și șef al Secției de Chirurgie Toracică din spital.

Potrivit publicației locale „Gazeta de Sud”, chirurgul Alin Demetrian avea interdicție de practică (în spitalele de stat), după ce în ianuarie 2024 a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Dosarul ajuns în instanță vizează un caz din anul 2019. Medicul este acuzat de procurori că „a efectuat în mod necorespunzător o mediastinoscopie cervicală”. În timpul acesteia, a secționat accidental trunchiul brahiocefalic drept al pacientului, provocăndu-i o hemoragie externă masivă care a condus la moartea violentă a acestuia, acuză procurorii. Intervenția respectivă a avut loc la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova.

Medicul este anchetat penal în alte 3 cauze, fiind suspectat că, prin intervențiile chirurgicale prin care a prelevat probe biopsice, a provocat decesul a 3 pacienți cu vârste de 60-70 de ani.

Ne găsești și pe Threads.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version