Cum va fi vremea în weekend

ploi ploaie
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Meteorologii anunţă că, de vineri până sâmbătă, vor fi ploi în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei, sâmbătă va ploua în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni, vor fi ploi mai ales în jumătatea de est a ţării.

„Din dimineaţa zilei de vineri (4 octombrie) şi până în dimineaţa zilei de sâmbătă (5 octombrie), temporar va ploua în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei şi nord-vestul Munteniei. Sâmbătă (5 octombrie) vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică şi luni (6 şi 7 octombrie), mai ales în jumătatea de est a teritoriului. Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20…30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40…50 l/mp”, potrivit ANM, potrivit news.ro.

În regiunile sudice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40-50 km/h.

O atenţionare meteorologică cod galben va fi valabilă pentru intervalul 4 octombrie, ora 10.00 – 4 octombrie, ora 21.00, fiind prognozate intensificări ale vântului în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze în general de 55-65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70-80 km/h.

De asemenea, a fost emisă o atenţionare meteorologică cod galben pentru intervalul 4 octombrie, ora 23.00 – 5 octombrie, ora 15, fiind anunţate ploi însemnate cantitativ în sudul Banatului, vestul şi nordul Olteniei, vestul şi sud-vestul Transilvaniei, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20-30 l/mp şi izolat de peste 30-40 l/mp.

O a treia atenţionare meteorologică cod galben vizează intervalul 5 octombrie, ora 15 – 6 octombrie, ora 12.00.

”În Moldova, cea mai mare parte a Munteniei şi în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor fi de 20…30 l/mp şi izolat de peste 40…50 l/mp. Ploile vor avea şi caracter torenţial şi vor fi însoţite de descărcări electrice şi izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină”, transmite ANM.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.