Cum scăpăm de celulită? O jurnalistă are răspunsul

Celulita este unul dintre cei mai mari inamici ai unei femei, așa că s-a dezvoltat o adevărată industrie pentru a o combate și pentru a o trata. O jurnalistă a încercat un tratament vechi de 5000 de ani și împărtășește cititorilor experiența sa.

Foarte multe femei folosesc diverse creme speciale care promit să reducă aspectul de coajă de portocală în câteva săptămâni, iar altele petrec ore întregi la saloane de înfrumusețare unde au parte de masaje și de multe alte tratamente la fel de încurajatoare.

O jurnalistă de la Business Insider și-a cumpărat o perie cu care și-a masat corpul, după ce a cerut și sfatul unui medic dermatolog pentru a afla cât de bună este această tehnică pentru piele.

„Aşa cum şi numele arată, practica aceasta implică utilizarea unei perii cu fire foarte ferme, cu care trebuie frecată pielea uscată”, a explicat Rachel Nazarin, medic la Schweiger Dermatology Group. „Acest procedeu are beneficiile similare unui masaj”, a adăugat ea.

Medicul a explicat că în trecut, în medicina tradițională hindusă, metoda de a scăpa de celulită se numea „Garshana” și presupunea folosirea unor mănuși, a unui burete sau a unei perii, iar cu ajutorul lor se îmbunătățea circulația.

Procedeul pe care Megan Willet l-a încercat nu se referă doar la masarea zonelor care sunt afectate de celulită, ci a întregului corp. Se pornește de la picioare, până se ajunge la inimă.

„Circulaţia este stimulată, iar presiunea sistemului limfatic este îmbunătăţită. În plus, graţie perilor duri ai periei, se produce şi exfolierea pielii, îndepărtându-se astfel celulele moarte. Acest lucru, ca orice alt tip de exfoliere, îi conferă pielii strălucire şi un aspect catifelat”, a precizat Rachel Nazarin.

Chiar dacă se poate vedea un efect pe moment, acesta dispare în timp și este nevoie de repetare a masajului. Jurnalista a observat că după două săptămâni de folosire a periei, pielea i-a devenit mai fermă, iar loțiunea de corp s-a absorbit mai bine.

Recomandarea editorilor GreatNews:

TOP 5. Cele mai noi insule apărute pe Pământ

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.