Cum pot fi luate fonduri europene pentru izolarea termică a blocurilor

Asociațiile de locatari din Brașov pot accesa fonduri europene sursa foto: administratie.ro

Asociațiile de proprietari din Brașov vor putea accesa fonduri europene pentru lucrări precum izolarea termică a blocurilor, reparaţii la acoperiş, consolidarea fundaţiei sau izolarea subsolurilor, zugrăveli, înlocuirea geamurilor şi a uşilor de pe casa scării, dar şi pentru montarea de sisteme de supraveghere video sau pentru înlocuirea ascensoarelor.

De asemenea, se vor putea obţine finanţări şi pentru separarea individuală a utilităţilor, precum şi pentru lucrările de amenajare a spaţiilor verzi din preajma blocurilor sau de pe blocuri.

Finanţările nerambursabile vor putea fi accesate prin intermediul Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari Braşov, care va depune proiectele în vederea finanţării cu sprijinul Primăriei, asociaţiile neputând accesa de unele singure banii puşi la dispoziţie de către Uniunea Europeană, relatează bzb.ro.

Federația Asociaţiilor de proprietari din municipiul Braşov a fost lasată săptămâna trecută , iar asociaţiile care se vor înscrie în această federaţie vor putea beneficia de o serie de finanţări nerambursabile,  respectiv fonduri europene care sunt destinate organizaţiilor neguvernamentale şi care nu pot fi accesate direct de către o asociaţie de proprietari.

„Asociaţiile pot rezolva prin finanţare probleme administrative vechi care nu şi-au găsit încă rezolvarea din lipsa de bani şi care au devenit în timp grave şi urgente. Prin fondurile europene accesate de către Federaţie, asociaţiile pot realiza proiectele mari care au fost solicitate de către proprietari şi le-au dorit întotdeauna. În vederea accesării finanţărilor din exerciţiul 2014 – 2020 al Uniunii Europene, vom intra în parteneriat cu Primăria Braşov”, a explicat avocatul Federației, citat de Bună Ziua Brașov.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: