Cum arată cel mai lung și cel mai înalt pod de sticlă din lume

cel mai lunga pod de sticla din lume
Foto: haimdotan.com

Cel mai lung și cel mai înalt pod din sticlă din lume va fi construit în China, în Parcul Național Forestier Zhangjiajie din Hunan, ai cărui munți au inspirat peisajele fantastice din filmul „Avatar”. Vizitatorii curajoși care vor păși pe podul din sticlă suspendat la 300 de metri deasupra solului vor parcurge astfel Marele Canion al Chinei, informează BBC.

Cu o lungime de 380 de metri, podul pietonal va străbate o parte din Marele Canion din Zhangjiajie și va avea o podea alcătuită complet din sticlă.

Cel mai probabil, construcția va fi gata în luna iulie, iar podul se va deschide pentru vizitatori în luna octombrie a acestui an.

Aceasta nu este prima construcție din sticlă ridicată la înălțime în China: o pasarelă unește stâncile Munților Tianmen, însă podul de la Marele Canion o va întrece în lungime și înălțime.

Dincolo de recorduri, arhitectura din sticlă are rolul de a reduce orice eventuală tulburare a peisajului din jur.

„Cred în natură, armonie, echilibru și frumusețe. Podul de sticlă Zhangjiajie a fost conceput pentru a fi cât mai invizibil cu putință – un pod alb care dispare printre nori”, a explicat Haim Dotan, arhitectul din Tel Aviv, Israel, care a conceput podul.

cel mai lung pod de sticla din lume
Foto: haimdotan.com

Construit doar din două bârne laterale din oțel, din cabluri suspendate și din podeaua din sticlă, podul poate părea minimalist, însă poate rezista vântului puternic, cutremurelor, înghețului și greutății a 800 de turiști care îl vizitează simultan.

Administratorii podului plănuiesc să depășească și recordul pentru cel mai înalt punct de bungee jumping din lume, deținut în prezent de Turnul Macau din China, unde săriturile se fac de la 233 de metri.

cel mai lung pod de sticla din lume
Foto: haimdotan.com

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în IT pentru români în străinătate
Ai spirit de meșter? Cele mai avantajoase oferte la unelte de la eMag
Locuri de muncă în Germania. O firmă oferă și alocație pentru copiii angajatului