Cum a blocat o pasăre care nu există construcția unei șosele la Constanța

Drumul de coastă din Constanța a fost blocat de o pasăre cu gâtul creț (Foto: Ziua de Constanta)
Drumul de coastă din Constanța a fost blocat de o pasăre cu gâtul creț (Foto: Ziua de Constanta)

Mircea Titus Dobre, ministrul Turismului, a declarat că o pasăre protejată, care nu trăiește însă în apropierea Constanței, a împiedicat lucrările la o șosea de coastă pe malul Mării Negre.

”La Constanţa, am vrut să realizăm acea şosea de coastă. Și s-a spus că nu se poate realiza din cauză că există nu ştiu ce pasăre cu gâtul creţ. Dar nu există. I-am întrebat pe cei de la Mediu (n.r. – Ministerul Mediului) unde e această pasare, să ne-o arate pentru că noi nu o identificăm. Pasărea nu există. Drept urmare, s-a blocat un proiect important pentru România: şosea de coastă există în nişte ţări foarte importante, ţări dezvoltate din punct de vedere al turismului, iar noi nu am putut să o realizăm”, a declarat pentru Capital ministrul Turismului Mircea-Titus Dobre.

Proiectul drumului, inițiat în 2010, este în Parlament, într-o formă modificată, pentru aprobare.

Pasărea cu gâtul creț nu trăiește în zonă, susține ministrul Turismului, care aruncă vină pe Ministerul Mediului.

Primul tronson al şoselei, care va face legătura între Portul Tomis şi Plaja Modern, se întinde pe 2,6 kilometri, întreaga şosea de coastă urmând să aibă 11 kilometri. Artera va pleca de la Amiralitate, apoi către coasta Portului Tomis, între strada Mircea cel Bătrân şi plaja Modern.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.