Cruciada lui Băsescu: Fără refugiați în România! Să le distrugem bărcile!

FOTO: Facebook
FOTO: Facebook

Fostul președinte Traian Băsescu spune că refugiații nu au ce căuta în România și că țara noastră ar face o mare greșeală dacă ar ceda și ar accepta pe teritoriul său oameni despre care nu știe nimic.

„Nu sunt un om fără suflet, îi văd şi eu cât de chinuiţi sunt, dar, când eşti şef de stat, în loc de inimă trebuie să ai uneori o piatră. Noi trebuie să ne menţinem propria noastră procedură. Noi nu avem de ce să primim artificial 1.700 sau 7.800 de cetăţeni despre care habar n-avem care e felul lor de a fi. Intrăm în zona unei chestiuni majore de securitate pentru Uniunea Europeană şi avem obligaţia să distrugem capacităţile de transport peste mare înainte ca ele să plece de la cheu, când nu au oameni pe ele”, a declarat Traian Băsescu.

Opinia fostul președinte nu este împărtășită și de șeful Guvernului, Victor Ponta. „El își vede de treaba lui, din când în când mai spune nişte prostii îngrozitoare: ba că o să se arunce în aer în metrou nişte studenţi musulmani, ba că trebuie să închidem graniţele. Cred că se visează vreun Le Pen. Mie mi se pare ridicol.

Domnul Băsescu are toate defectele din lume, dar prost nu e. Ştie bine că toate chestiile astea pe care le zice sunt aberaţii. Vă minte pe dumneavoastră, pe oameni, când vă spune că o să închidem noi graniţele”, a declarat Victor Ponta.

Povestea din spatele unui imagini care a șocat Europa

Germania și Franța au propus ca țările din Uniunea Europeană să fie obligate să primească o cotă de refugiați și azilanți, în special sirieni.

O poză cu un copil sirian de 3 ani, înecat, descoperit pe un țărm din Turcia, a provocat indignarea în întreaga Europă.

Micuţul Aylan era împreună cu părinţii într-o ambarcaţiune improvizată care se îndrepta spre Grecia. „Am publicat această fotografie pentru că vrem să-i facem pe oameni mai conştienţi de criza imigranţilor sirieni, irakieni, a tuturor celorlalţi. Am dorit să şocăm publicul pentru că şi noi am fost şocaţi”, a explicat redactorul-șef al cotidianului turc Hurriet, Zeynep Gurcanli.

Copilul era într-o barcă alături de părinții lui fratele său și alți opt sirieni care încercau să ajungă pe insula greacă Kos. Din toată familia, doar tatăl copilului a scăpat cu viață, restul au murit înecați. „Aveam veste de salvare dar barca s-a răsturnat brusc pentru că oamenii s-au ridicat în picioare. Copiii mei mi-au alunecat din mâini”, a declarat Abdullah Kurdi, tatăl copiilor, pentru agentia de presa Dogan.


emag

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.