Conducerea ISU București a fost suspendată. Anchetă internă după dezastrul din Colectiv

În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență București a fost demarată o anchetă internă, iar drept consecință directă toată conducerea instituției a fost suspendată din funcție.

Decizia a fost luată pe baza unui fax primit de ISU de la IGSU, în 23 seotembrie 2015, în care se cerea prezenţa unui echipaj al pompierilor în Colectiv, la un eveniment.

Pompierii nu au mai ajuns la club. Mai mult, în noaptea incendiului care a distrus zeci și zeci de vieți, Raed Arafat și pompierii ISU au susținut că nu știau de existența clubului Colectiv, scrie Digi 24.

„Până ieri nu avem informaţii că acolo aveau loc evenimente cu public numeros. La IGSU se solicita să se verifice primirea unei adrese de la un organizator de evenimente. Adresa a fost retransmisă a doua zi de la primire pentru luarea măsurilor care se impun. Am trimis un control la ISU Bucureşti să vedem ce s-a întâmplat cu acea hârtie. Sa confirmat că a fost primită, că au existat două adrese de la ISU Bucureşti din 25 septembrie către firma organizatoare, se referă la obligaţiile acelei firme, dar nu avem dovadă dacă acel local avea autorizaţie pentru astfel de evenimente. Azi a fost înregistrată la DNA”, a spus Arafat la Digi 24.

Tot astăzi va fi desemnată și conducerea interimară a ISU de către inspectorul general.

”Documentele noi arată că cel puţin în cazul unor persoane din ISU au trecut prin faţa lor acte care menţionează clubul Colectiv. Solicitarea e venită de la o firmă, pe solicitare nu scrie Colectiv, dar în cadrul adresei scrie Colectiv şi Pionierul.În lumina noilor acte, nu putem spune clar că ISU nu ştia de existenţa clubului dacă sunt documente. Este cert că la nivelul ISU Bucureşti se ştia de existenţa acestui club şi că cineva organizează acolo evenimente cu public numeros”, a adăugat Raed Arafat.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: