Concluzia finală în cazul morții lui Dan Condrea. De ce a murit patronul Hexi Pharma

Patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, care a murit într-un accident de mașină în data de 22 mai, pe drumul dintre localitățile Buftea și Tamași din județul Ilfov, s-a sinucis, au stabilit procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mașina nu avea defecțiuni tehnice, iar Dan Condrea a intrat în copac după ce a schimbat intenționat direcția de deplasare și nu a frânat.

„Date fiind concluziile raportului de expertiză criminalistică și ale raportului de expertiză tehnică, coroborate cu celelalte probe administrate în cauză, rezultă că autoturismul – fără a avea defecțiuni la sistemul de frânare ori direcție, având o viteză de peste 100 Km/h şi fără a i se acţiona sistemul de frânare – a intrat în coliziune cu obstacolul ca urmare a acțiunii conducătorului auto, care a schimbat direcția de deplasare rectilinie înspre marginea carosabilului, deși o atare manevră era evident că determină o stare de pericol grav și iminent, decesul reprezentând consecinţa unui act suicidal”, se arată în comunicatul de presă al parchetului.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au clasat dosarul morții lui Dan Condrea deoarece decesul său nu a fost consecinţa vreunei fapte penale.

Accidentul rutier a avut loc pe DJ 101, la Km 2+500, pe drum în aliniament.

Autoturismul marca Opel Astra a fost găsit răsturnat pe partea dreaptă, în afara părții carosabile, pe sensul de mers dinspre satul Tamași către oraşul Buftea, la o distanță de circa 7 metri de partea carosabilă.

eMAG Stock Busters. Reduceri uriașe la mii de produse

La fața locului s-a constatat prezența urmelor de rulare, cu o traiectorie oblică spre dreapta, în lungime de 53,2 m, poziționate pe acostament și spațiul verde, pe sensul de mers Tamași-Buftea.

Totodată, s-a constatat lipsa urmelor de frânare ori de evitare a obstacolului (copac).

Carosabilul era uscat, fără denivelări sau obstacole pe direcția de deplasare.

„La locul faptei a fost identificată urma de rulare a autoturismului până la locul impactului fără a se constata prezența urmelor de frânare ori a altor urme de evitare a obstacolului. Urmele de rulare evidențiate indică faptul că autoturismul și-a schimbat la un moment dat direcția de deplasare rectilinie, îndreptându-se spre marginea carosabilului, unde se aflau copaci. În zona în care a avut loc evenimentul rutier, la momentul respectiv, nu se aflau alte autovehicule în deplasare sau staționare”, mai arată procurorii.

Ultimele mesaje dintre Dan Condrea și soția sa

Anterior, anchetatorii au făcut publice mai multe SMS-uri schimbate între omul de afaceri Dan Condrea şi soţia sa, cu puțin timp înaintea accidentului în care patronul Hexi Pharma și-a pierdut viața.

Potrivit mesajelor, soția l-a întrebat ce face: „Ce faci? Pe unde eşti?”. Dan Condrea i-a răspuns „Meditez”.

Apoi, soția i-a răspuns printr-un alt mesaj în care îi spunea să nu facă o prostie: „Ai grijă să nu faci vreo prostie!”.

Discuția prin SMS avea loc în ora în care Dan Condrea a făcut mai multe ture între Buftea și Corbeanca.

Posibilitatea sinuciderii lui Dan Condrea a fost luată în calcul de autorități încă de la început, existând speculații despre faptul că patronul nu ar mai fi suportat stresul și presiunile la care era supus după ce s-a aflat că Hexi Pharma a vândut dezinfectanți diluați spitalelor din România.

Recomandările editorilor GreatNews:

Ce mesaje și-au trimis Dan Condrea și soția sa, cu puțin timp înainte de accident
Au venit rezultatele testelor ADN în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.