Ce mesaje și-au trimis Dan Condrea și soția sa, cu puțin timp înainte de accident

Anchetatorii au intrat în posesia mai multor SMS-uri schimbate între omul de afaceri Dan Condrea şi soţia sa, cu puțin timp înaintea accidentului în care patronul Hexi Pharma și-a pierdut viața, relatează Digi24.

Potrivit mesajelor, soția l-a întrebat ce face: „Ce faci? Pe unde eşti?”. Dan Condrea i-a răspuns „Meditez”.

Apoi, soția i-a răspuns printr-un alt mesaj în care îi spunea să nu facă o prostie: „Ai grijă să nu faci vreo prostie!”.

Discuția prin SMS avea loc în ora în care Dan Condrea a făcut mai multe ture între Buftea și Corbeanca.

Testele ADN confirmă: șoferul decedat era Dan Condrea

Ieri, anchetatorii au anunțat că testele ADN au confirmat că bărbatul mort în accident de mașină în seara zilei de 22 mai este Dan Condrea. Concluziile specialiștilor confirmă astfel identificarea făcută de soția lui Dan Condrea în ziua accidentului.

Probele prelevate de la Dan Condrea au fost comparate cu cele luate de la unul dintre copiii acestuia. Testele ADN au arătat că persoana decedată era părintele minorului.

„Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000”, se arată în comunicatul de presă.

Procurorii au mai stabilit că autoturismul implicat în accident a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38. Ultima deplasare a fost dinspre Buftea spre Corbeanca.

Dan Condrea, patronul companiei care a livrat dezinfectanți diluați spitalelor din România, și-a pierdut viața într-un accident de mașină la data de 22 mai.

Primele declarații ale femeii care a fost martoră la accidentul lui Dan Condrea

Dan Condrea, accident sau sinucidere?

Deocamdată, încă nu se cunosc circumstanțele exacte în care patronul Hexi Pharma și-a pierdut viața.

Gabriela Monica Pelin, femeia care a fost depăşită în trafic de Dan Condrea cu foarte puțin timp înaintea accidentului care a dus la moartea patronului Hexi Pharma, a povestit pentru televiziunea Digi24 ultimele minute din viața bărbatului.

Femeia a declarat că Dan Condrea vorbea la telefon în momentul în care a depășit-o: „Da, vorbea la telefon când m-a văzut pe mine. A dat semnal, m-a depăşit, avea telefon chiar pe partea dreaptă”.
Potrivit acesteia, ea circula cu 80-90 de kilometri la oră, iar Dan Condrea cu maximum 100 de kilometri la oră.

Anterior, surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru Digi24 că, în momentul accidentului, Dan Condrea vorbea la telefon cu actuala lui soție, iar conversația s-ar fi întrerupt brusc în momentul impactului. După aceea, soția sa a încercat să îl sune încontinuu, însă abia polițiștii sosiți la fața locului i-au răspuns și i-au spus ce s-a întâmplat.

Această variantă, care pare să confirme ipoteza unui accident, și nu a sinuciderii, nu a fost confirmată oficial.

Polițiștii rutieri sosiți la fața locului au arătat că nu au identificat urme de frânare, ceea ce a alimentat speculații privind o posibilă sinucidere a lui Dan Condrea, care nu ar mai fi suportat stresul și presiunile la care era supus în scandalul dezinfectanților diluați pe care compania sa i-a vândut ani la rând spitalelor din România.

Recomandările editorilor GreatNews:

Primele declarații ale femeii care a fost martoră la accidentul lui Dan Condrea
Au venit rezultatele testelor ADN în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma
Patronul Hexi Pharma, mort în accident de mașină. Cele 3 posibile cauze ale accidentului

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.