Un incident ciudat a avut loc în Maramureș. Un bărbat susține că a fost amendat de Poliție după ce a sunat la 112 pentru a avertiza asupra unui transport suspect de lemne.

Încurajat de campania care s-a făcut în jurul proiectului „Radarul pădurii”, Ciprian Coc, din Băiuț, a sunat la numărul de urgență, însă a doua zi a primit o amendă de o mie de lei, fiind acuzat că ar fi sunat în mod nejustificat.

„Am dat numărul mașinii, i-am explicat că orice cetățean poate să ceară asta și mi s-a închis telefonul. După câteva minute am fost sunat de polițistul din localitate care mi-a spus… care-i treaba, măi, Cipri, cu transportul respectiv? Și dacă e legal vei fi sancționat”, a povestit Ciprian Coc, pentru Știrile Pro TV.

Bărbatul a fotografiat procesul verbal prin care este anunțat că a primit o amendă și l-a pus pe Facebook. Potrivit datelor, amenda a fost scrisă de un agent de poliție din Băiuț, Maramureș, și se precizează că bărbatul a sunat în mod nejustificat la 112.

Ciprian Coc a reclamat amenda în instanță, la Judecătoria orașului Târgu Lăpuș.

Potrivit proiectului „Radarul pădurii”, firmele care transportă masă lemnoasă sunt obligate să-și doteze camioanele cu telefoane inteligente. Prin sistem GPS, transporturile sunt monitorizate și astfel autoritățile vor ști în timp real care sunt cele legale și cele ilegale.

Românii care observă camioane cu bușteni care li se par suspecte pot suna la 112 pentru a-l anunța. Dacă numărul de înmatriculare nu există în baza de date, va fi avertizată Poliția.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: