Cine este Roxana Mînzatu, propunerea de comisar european făcută de România

Roxana Mînzatu FOTO: roxanaminzatu.ro
Roxana Mînzatu FOTO: roxanaminzatu.ro

Roxana Mînzatu, în prezent europarlamentar PSD, este propunerea României pentru funcția de comisar european, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

Inițial, Ciolacu l-a propus pe Victor Negrescu, însă șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a insistat ca țara noastră să nominalizeze o femeie.

Ciolacu a spus că după şedinţa cu grupurile parlamentare a avut mai multe discuţii telefonice, pe care le va continua cu președintele Comisiei Europene, pentru a stabili și portofoliul care va reveni României.

Conform premierului, anunțul legat de ce portofoliu de comisar european va reveni României va fi făcut de Ursula von der Leyen.

Roxana Mînzatu a absolvit Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității București, în 2002. Are un master în Integrare Europeană la Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir. De asemenea, a absolvit un program de formare profesională corespunzător categoriei înalţilor funcţionari publici, la Institutul Naţional de Administraţie, în anul 2009.

Din septembrie 2015 și până în ianuarie 2016 a îndeplinit rolul de președinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, iar între martie și septembrie 2015 a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Mînzatu a mai fost consultant programe formare, director executiv, mentor proiect Regions for Jobs, manager de proiect, formator, consilier de integrare, lector fonduri nerambursabile și subprefect.

Între 2016 și 2020 a fost membră a Camerei Deputaților din partea PSD, fiind aleasă în circumscripţia nr. 8 Braşov. Anterior aceasta a fost consultant accesare fonduri nerambursabile.

Potrivit ultimei declarații de avere, din 2021, Roxana Mînzatu deține un teren intravilan de 320 mp în Brașov și o casă de locuit, tot în Brașov. Aceasta are două conturi la CEC Bank, unul deschis în 2019, care conține 61.136 de lei și altul deschis în 2020, care conține 50.588 de lei. Aceasta mai are și un credit de 40.000 de lei, tot la CEC Bank.

Soțul Roxanei Mînzatu este director executiv la Direcția Regională vamală Brașov.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.