Cine este cu adevărat prințul Nicolae

principele nicolae
Principele Nicolae. Foto: Pagina de Facebook Principele Nicolae al României

Principele Nicolae, în vârstă de 30 de ani, era al treilea în ordinea succesiunii la tronul României, după mătușa sa, Principesa Margareta și mama sa, principesa Elena. Printr-un comunicat de presă, Regele Mihai I a anunțat că i-a retras titlul de „Principe al României” și calificativul de „Alteță Regală”, excluzându-l din Linia de Succesiune la Coroana României începând cu data de 1 august.

Fostul Principe Nicolae, pe numele său Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills, este născut pe 1 aprilie 1985 în Elveția.

Este fiul Principesei Elena a României, cea de-a doua fiică a Regelui Mihai și al profesorului doctor Robin Medforth-Mills, care a decedat în 2002.

În jurul vârstei de 2 ani, familia principelui s-a stabilit în nord-estul Angliei, la Durham, acolo unde tatăl deținea o casă. În 1991, părinții Princepelui Nicolae divorțează, iar mai târziu, se mută împreună cu mama sa și tatăl vitreg în Sunderland.

Specialist în marketing

Principele a studiat în Marea Britanie, însă nu a fost pregătit de familia sa pentru rolul dinastic. Vacanțele din timpul școlii și le-a peetrecut în Franța sau Spania, în cadrul unor schimburi educaționale între școli sau în cadrul unor tabere de artă.

A urmat ciclul primar și gimnazial la Școala Argyle House din Sunderland, iar din 1999 a urmat cursurile Colegiului Shiplake, din Henley on Thames. Aici a obținut un certificat GCSE în matematică, franceză, germană, literatură și limba engleză, tehnologia informației, geografie și științe, iar apoi a absolvit și nivelul avansat al GCSE („A-level”) în franceză, știința afacerilor și educație fizică. În 2009 a început studiile la Colegiul Royal Holloway din Londra, unde s-a specializat în management.

Principele Nicolae a venit pentru prima dată în România alături de bunicul său, Regele Mihai, în primăvara anului 1992, când avea doar șapte ani, potrivit hotnews.ro. De altfel, era prima vizită pe care o făcea familia regală după Revoluția din `89.

În viața publică din România a început să fie prezent din 2008, când a primit titlul de Alteță Regală și Principe al României. În ultimii ani s-a implicat mai mult în acțiuni caritabile, precum și în diverse competiții sportive dedicate amatorilor.

În urmă cu un an, într-un interviu, a fost întrebat dacă este prgătit să devină rege.

„Dacă poporul român îmi va cere acest lucru, voi fi pregătit pentru o asemenea responsabilitate. Totuși, nu există ceva care să te poată pregăti pentru o astfel de poziție, însă, cred că sunt importante anumite valori fundamentale pe care le-am dobândit de la familia mea. În același timp, consider că și caracterul joacă un rol important.

Liderii adevărați au personalități puternice, dar și capacitatea de a pune în balanță ce este bun și corect și ce nu, fiind, de asemenea, oameni vizionari care au anumite țeluri, precum și puterea de a le pune în practică”, a declarat Principele Nicolae, pentru gandul.info.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.