Chinezii au evacuat 9.000 de oameni pentru a căuta viață inteligentă în spațiu

Chinezii construiesc cel mai mare telescop din lume (YouTube)
Chinezii construiesc cel mai mare telescop din lume (YouTube)

Chinezii construiesc un telescop uriaș, având ca scop captarea semnalelor trimise din părțile îndepărtate ale universului.

Autoritățile din Guizhou au relocat peste 9.000 de oameni pentru a face loc celui mai mare telescop din lume, care dorește să găsească viață extraterestră.

Dispozitivul are un diametru de 400 de metri și va fi realizat din 4.450 de panouri triunghiulare, care vor reflecta semnalele radio venite din locuri îndepărtate ale universului.

Întregul proiect va costa 165 de milioane de euro. Telescopul va fi mai mare decât Observatorul Arecibo, din Puerto Rico (300 de metri în diametru).

Numele noului telescop este FAST (Five hundred metre Aperture Spherical Telescope) va beneficia de o structură inovativă, care își va schimba forma în funcție de nevoile oamenilor de știință.

Lucrările au început în 2011, iar 9.110 rezidenți ai localităților din Pingtang și Luodian vor fi mutați. Aceștia au primit 1.650 de euro drept compensație, anunță agenția chineză de presă Xinhua.

Nimeni nu poate locui pe o rază de cinci kilometri față de telescop, pentru a păstra un mediu sigur pentru undele electromagnetice.

Ultimele teste ale telescopului au fost făcute în noiembrie, iar acesta va fi terminat în iunie, urmând ca în septembrie să își înceapă activitatea.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

TEST online cu 10 întrebări. Cât de bine cunoști limba română
Un site care vinde doar produse care țin o viață întreagă
Cât curent electric produce cea mai mare centrală solară din lume