Un site care vinde doar produse care țin o viață întreagă

Într-o lume în care aruncăm o mulțime de produse, un om de afaceri a venit cu ideea unui site în care sunt vândute doar articole care rezistă o viață. Sau au garanție pe viață.

Buy Me Once este un site lansat de o specialistă în vânzări, inspirată de un brand franțuzesc de vase de gătit ceramice care oferă garanție pe viață. „De ce nu există mai multe produse ca acestea?”, s-a întrebat Tara Button atunci când a aflat pentru prima dată despre vasele celor de la Le Creuset.

Așa cum procedăm noi toți atunci când ne încolțește în minte o idee de afaceri, Tara a căutat pe intenet un site care să vândă numai și numai produse care țin o viață. Și nu a găsit nimic. A fost momentul în care și-a dat seama că trebuie să facă asta.

„Am încercat să ignor ideea, însă îmi tot revenea în minte. Iar, când vedeam știri despre mediu și despre deșeurile pe care le producem, îmi venea rău. Și îmi spuneam: Poți face ceva în legătură cu asta”, spune Tara într-un dialog cu reporterii Mother Nature Network.

Tara a construit Buy Me Once când încă lucra în vânzări. Însă, în ianuarie, a renunțat la carieră și s-a dedicat exclusiv acestui proiect, bucurându-se de atenție din partea presei și, oarecum implicit, a cumpărătorilor.

Deocamdată, magazinul online este disponibil doar clienților din Statele Unite și Marea Britanie, însă antreprenoarea spune că nu va trece mult timp până când clienți din întreaga lume vor putea comanda produse de pe site.

Pe site, printre alte produse, se află și perechi de ciorapi. „Dacă și ciorapii pot avea garanție pe viață, atunci de ce nu ar avea totul o astfel de garanție? Avem pe site haine, produse pentru gătit, jucării pentru copii, jucării de plastic reciclate. Vindem și accesorii, cum sunt umbrelele și bagajele, de exemplu marca Eagle Creek”, spune fondatoarea siteului pentru sursa citată mai sus. Pe site apar și produse de mobilier, cât și produse de îngrijire personală, precum perii de păr, pensete sau aparate de ras.

Întrebată cum alege ce produse să promoveze pe site, Tara spune că pur și simplu alege cel mai bun producător nu după preț, ci după durata de viață a produselor sale.

„Și alegem doar acele companii care încearcă să schimbe această cultură a aruncatului. Cum sunt ofertele Patagonia, care promit repararea gratuită a hainelor. Aproape nimeni nu își mai coase hainele în vremurile noastre, așa că e minunat să dai peste astfel de companii. Ele chiar există”, spune Tara, decisă să facă aceste branduri cunoscute la nivel internațional.

Cei care vor să propună includerea unui produs pe siteul Buy Me Once pot trimite un email cu sugestia lor și argumentele pentru listare la adresa contact@buymeonce.com.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Vă recomandăm și articolele de mai jos:

4 paşi cruciali pentru cei care vor să îşi deschidă un magazin online
Site-ul românesc de pe care cumperi fără bani
Povestea tinerei care la 21 de ani și-a deschis o școală de dans din fonduri europene
Mai multe magazine online din România acceptă plata cu Bitcoin

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.