Cercetătorii au descoperit cum pot face ciocolata să fie mai bună

Ciocolata este alimentul preferat al multor oameni, însă nu este și sănătos. Foto: en.wikipedia.org
Ciocolata este alimentul preferat al multor oameni, însă nu este și sănătos. Foto: en.wikipedia.org

Ciocolata este considerată drept cel mai iubit desert, iar oameni din toată lumea o consumă în mod regulat datorită proprietăților ei benefice.

În afară faptului că scade nivelul de colesterol din sânge, cercetătorii au mai aflat și că previne apariția bolilor de inimă și că ajută în anumite forme de depresie. Oamenii de știință cred că o pot face și mai sănătoasă decât este în prezent.

Cercetătorii de la Universitatea din Ghana împreună cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea Ghent din Belgia susţin că au descoperit o modalitate prin care pot face ciocolata mai sănătoasă decât este, dar și să aibă un gust mai bun.

Astfel, aceștia spun că secretul constă în modificarea procesului de obţinere a ciocolatei din boabele de cacao. Emmanuel Ohene Afoakwa, de la Universitatea din Ghana, şi echipa sa, au adăugat o etapă la procesul care este folosit pentru a transforma boabele de cacao în ciocolata care se găseşte în mod obișnuit în magazin.

În procesul convenţional de creare a ciocolatei, boabe de cacao sunt prăjite pentru a forma un produs gustos de ciocolată, dar în perioada de prăjire, boabele pierd o parte din antioxidanţii numiți polifenoli, responsabili pentru efectele benefice pe care ciocolata le oferă organismului.

Oamenii de știință implicați în studiu au depozitat păstăile de cacao înainte de procesul de fermentare şi prăjire pentru a reţine o parte din substantele nutritive pierdute, apoi au adăugat o a doua modificare: au prăjit boabele de cacao la o temperatură mai scăzută decât se face în mod normal. Boabele au fost prăjite la 116 grade Celsius timp de 45 de minute, în loc de 120-120 de grade Celsius timp de 10-20 de minute.

În acest fel, cercetătorii au descoperit că boabele prăjite astfel conțin mai mulți polifenoli și au o activitate antioxidantă mai mare, informează Science Alert.

Recomandările editorilor GreatNews:

Au fost create fețele perfecte. Cum arată cei mai frumoși oameni

Viața fără rate la bancă. La 16 ani, a ridicat o casă de unul singur

Uraganul ”Simona” face ravagii la Miami

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.