Centrala de apartament, costuri suplimentare pentru proprietari

Persoanele care își încălzesc locuința cu centrală termică vor avea mai multe cheltuieli începând din toamna acestui an, din cauza modificării legislației.  

Potrivit unei directive europene, care intră în vigoare în data de 26 septembrie 2015, vor putea fi vândute doar centrale termice cu condensare, potrivit ziarulunirea.ro.

Astfel, în cazul în care se strică, centrala va trebui înlocuită cu una cu condensare, al cărui preț este mai ridicat decât al uneia obișnuite. Prețul unei centrale cu condensare variază în prezent între 4.500 de lei şi 7.000 de lei.

De asemenea, Ionuţ Nejloveanu, vicepreşedintele Asociației Naționale a Prestatorilor de Servicii de Contorizare și Calcul al Utilităților (ANPSC), a declarat că oamenii sunt obligaţi ca din 10 în 10 ani să schimbe centrala de apartament.

Nejloveanu a mai spus că în nicio ţară europeană nu se permite montarea centralei în apartament pentru că ele, în primul rând, poluează.

„Poluatorul plăteşte. Oamenii care şi-au montat centrală nu au fost sfătuiţi de legislaţia ce va urma. Despre această directivă se ştie de mult timp. De asemenea, se ştie şi că se va introduce taxa pe coş, că oamenii vor fi obligaţi să-şi monteze coşuri de inox care să polueze sus şi nu în bucătăria celui de deasupra. Costurile de întreţinere ale centralelor de apartament vor fi mari. Dacă facem un calcul simplu, o centrală de apartament, cu calorifere cu tot, costă în jur de 10.000 de lei. Haideţi să vedem dacă în 10 ani, pentru că din 10 în 10 ani legea spune ca centrala trebuie schimbată, ea se amortizează”, a spus Nejloveanu, citat de ziarulunirea.ro.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturaţi-vă, cu un simplu Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de Facebook.

output_UjjRiO