Cele mai frumoase drumuri din lume. Transfăgărăşanul, pe primul loc

Lysebotnvegen & Lysebotn FOTO: Captură Youtube/Tomasz Korzeniowski
Lysebotnvegen & Lysebotn FOTO: Captură Youtube/Tomasz Korzeniowski

Cele mai frumoase drumuri din lume. Jurnaliştii de la carsroute.com au desemnat Transfăgărăşanul drept cel mai frumos drum din lume. Curbele complicate, traficul scăzut şi mai ales priveliştile oferite de Transfăgărăşan au fost atuurile drumului românesc, în faţa unor şosele celebre ale lumii.

Iată restul drumurilor din Top 10 „Cele mai frumoase şosele din lume”:

Pasul Stelvio – Italia

Este al doilea cel mai înalt drum asfaltat din Alpi, maşinile urcând pe el până la altitudinea de 2.757 metri. Deşi extrem de spectaculos (48 de curbe în „ac de par”), drumul s-a dovedit unul dintre cele mai periculoase din lume. Drumul asigură legătura dintre Valetellina şi Merano.

Cele mai frumoase drumuri din lume. Drumul Lysebotn – Norvegia

Drumul traversează o zonă muntoasă din Lysefjord. 27 de curbe în „ac de păr” şi un kilometru de 1,1 kilometri sunt marile provocări pentru şoferi, care compara aventura la volan pe acest drum cu aceea trăită într-un „montagne russe”.

Drumul montan Jebel Hafeet, Emiratele Arabe Unite

Drumul a fost construit într-o zonă extrem de dificilă. Oferă o superbă vedere a deşertului, iar, la unul dintre capete, se află un superb palat care aparţine conducerii ţării. Drumul are aproximativ 11 kilometri.

Cele mai frumoase drumuri din lume. Col de Turini – Franţa

Este o trecătoare montană în sudul Franţei, în Alpi, la circa 1.600 de metri altitudine. Drumul combină curbele în ac de păr cu bucăţi de drum în linie dreaptă, unde maşinile pot atinge viteze destul de mari. Drumul este parcurs anual de pasionaţii de raliuri, făcând parte din traseul Raliului statului Monte Carlo.

Pasul Caracoles – între Chile şi Argentina

Drumul străbate munţii Andreas din Anzi, făcând trecerea din Chile în Argentina. Deşi nu există parapeţi ori alte dispozitive de siguranţă pe marginea drumului, ruta a fost ferită de accidente mortale.

Cele mai frumoase drumuri din lume. Pasul San Bernardino – Elveţia

Drumul din Alpii Elveţieni asigură legătura dintre Misox şi Hinterrhein şi ajunge la o altitudine de 2.065 de metri. Un tunel de 6,6 kilometri îi aşteaptă pe şoferi pe acest drum.

Tunelurile din Guoliang – China

Acest drum incredibil a fost construit de ţărani chinezi din munţii Taihang, provincia Hunan. Drumul are o lungime de 1,2 kilometri, iar tunelul are 5 metri înălţime şi 4 lăţime. Ruta a fost inaugurată în 1977 şi a primit, în anii care au trecut de atunci, supranumele de „drumul pe care nu ai voie să faci greşeli”.

Cele mai frumoase drumuri din lume. Trollstigen – Norvegia

Este un drum montan din regiunea norvegiană Rauma. Drumul te poartă de la o cascadă la alta, priveliştile fiind impresionante. Cea mai mare dintre cascade este Stigfossen, care măsoară 320 de metri.

Cele mai frumoase drumuri din lume. Drumul morţii – Bolivia

Drumul se întinde pe circa 65 de kilometri şi leagă capitala La Paz de Coroico, trecând prin Anzii bolivieni. Drumul, poreclit de bolivieni drept „El Camino de la Muerte”, are parte de foarte puţine dispozitive de siguranţă. Anual, circa 200-300 de oameni mor în accident pe acest drum.

Despre Transfăgărăşan, GreatNews a scris AICI.

 Vă recomandăm și:

Aici vă puteți abona la canalul nostru de YouTube.