Cele mai ciudate mesaje de pe mașinile românilor. „Campion”: un bărbat adevărat cu Dacia Break

Un șofer român, mândru posesor de Dacia Break, se fălește public cu lipsa de dotări a mașinii sale.

„No airbags. We die like real men” (Fără airbaguri. Noi murim ca bărbații adevărați – în traducere), scrie pe mașina unui ieșean, în apropierea plăcuței de înmatriculare.

Gluma ieșeanului pleacă de la un fapt real și oarecum ciudat. Dacia, producător român de automobile din 1966, a construit primul automobil cu airbag pentru șofer abia în 2003, când pe porțile fabricii argeșene ieșea prima Dacia Solenza.

Dacia 1100, Dacia 1300, Dacia 1310, Lăstunul – dar și alte modele mai puțin populare produse înainte de 1989 și câțiva ani după „Epoca de Aur” – nu au avut parte de această protecție în caz de accident.

Nici măcar Dacia Nova și Supernova, modele produse exclusiv după 1989, nu au avut airbaguri pentru șofer.

Și un bucureștean proprietar de Lada a fost lovit de inspirație, într-o bună zi. Așa a luat naștere modelul Lada Gaga. Desigur, un prototip 🙂

lada gagaO situație de un comic amar este cea a unui proprietar de Porsche din București, cu numărul de înmatriculare B 20 FUR. Mașina a fost ridicată pe butuci și a rămas fără prețioasele roți. Piese care costă, desigur, cât o mașină second hand bunicică.

furUn doljean, probabil pe nume Leo, a vrut să îi dea o notă nemțească mașinii sale. Așa a apărut, pironită în capotă, sigla Mercedes.

djleoȘi, pentru a încheia cu stil această colecție impresionantă de „vitejii auto” ale românilor, vi-l prezentăm pe proprietarul acestui Volkswagen. Grigore s-a născut probabil în 1973, timp suficient pentru ca, până să se aleagă cu această mașină, să devină un adevărat „boss”.

grigore 73Articol scris cu ajutorul imaginilor trimise de cititori greatnews.ro.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Se caută șoferi în Anglia pe salarii la care visează managerii în România: 4.900 de euro
Cele mai ciudate numere de maşină ale românilor
Cele mai grele 5 întrebări din chestionarele auto. Chiar și șoferii cu experiență se încurcă
TEST cu imagini. 10 întrebări la care orice șofer ar trebui să știe să răspundă

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.