Cel mai neinspirat contrabandist. Și-a ascuns 94 de iPhone-uri sub haine

iphone
Cele 94 de iPhone-uri nu au scăpat neobservate. Foto: Captură YouTube

Un bărbat care voia să treacă din Hong Kong în China continentală cu 94 de iPhone-uri lipite cu bandă adezivă de jur împrejurul corpului a fost prins de vameși din cauza mersului ciudat, relatează CNN.

Bărbatul a atras atenția personalului de securitate de la un punct de control din Shenzhen, o metropolă din China aflată la granița cu Hong Kong-ul, deoarece mergea ca și cum avea asupra sa o mare povară, în ciuda faptului că părea să călătorească fără un bagaj prea greu.

Vameșii nu au găsit nimic dubios în cele două pungi de plastic ale bărbatului și i-au cerut să treacă și printr-un detector de metale, moment în care s-a declanșat alarma.

Imaginile făcute publice de autoritățile chineze arată că bărbatul folosise bandă adezivă pentru a-și lipi pe corp zeci de telefoane mobile. Cu pieptul, abdomenul, picioarele și coapsele învelite în iPhone-uri, contrabandistul părea îmbrăcat într-un fel de costum metalic.

Oficialii chinezi au estimat că telefoanele, model iPhone 6 și iPhone 5S, valorau în jur de 49.000 de dolari.

iPhone-urile sunt extrem de populare în China continentală, mai scrie CNN. Din cauza taxelor de import mai mari, telefoanele Apple sunt mai scumpe în China continentală decât în Hong Kong. Un iPhone 6 cu 64 de gigabiți se vinde cu 1.000 de dolari pe continent și cu doar 820 de dolari în Hong Kong. Diferențele de preț cu creat o piață neagră foarte profitabilă aprovizionată de contrabandiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum a fost transformat bustul lui Păunescu în mascotă McDonald’s
Cât vor plăti șoferii ca să circule pe autostrada Comarnic-Brașov
Povestea noii embleme a Stelei. Toate campioanele Europei, mai puțin una, și-au schimbat stemele

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.