Cel mai mare partid din lume îi dă afară pe superstițioși

Președintele Partidului Comunist Chinez a anunțat că vor fi excluși din formațiune politică toți cei care se vor face vinovați de practicarea unor „activități superstițioase”.

Această măsură este inclusă într-un set reguli care se aplică începând cu 1 ianuarie.

„Pentru un funcționar de partid, a nu mai crede în marxism-leninism, ci în feng-shui, reflectă lipsa sa de credință și problemele legate de valori”, a explicat Zhuang Deshui, director adjunct al Centrului de cercetări privind integritatea guvernamentală, de la Universitatea din Beijing, citat de agenția Xinhua.

Potrivit Digi24, mai mulți reprezentanți importanți ai Partidului Comunist au fost acuzați în ultimii ani de participare la „practici superstițioase”.

Inclusiv fostul șef al securității chineze, Zhou Yongkang, cel mai înalt responsabil căzut în dizgrație pentru corupție, i-a cerut sfaturi lui Cao Yongzheng, clarvăzător și maestru de qigong, o formă de gimnastică tradițională chineză.

Partidul Comunist Chinez a fost înființat în 1921, a luptat împotriva Kuomintangul în timpul războiul civil din China, care s-a încheiat cu victoria comuniștilor în revoluția chineză. Cu peste 70 de milioane de membri, (5% din populația totală a Chinei), PCC este cel mai mare partid politic din lume.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Preţuri mari pe Uber, de Revelion. Un client din Bucureşti a plătit 190 de lei pentru 11 km
47 de terorişti, executaţi într-o singură zi. Un mare lider religios, printre cei ucişi
5 curiozităţi despre viaţa şi salariul din Legiunea Străină
Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”
Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.