Preţuri mari pe Uber, de Revelion. Un client din Bucureşti a plătit 190 de lei pentru 11 km

Uber a avut, în noaptea dintre ani, tarife de 7-10 ori mai mari decât de obicei. Deşi serviciul foloseşte opţiunea de preţuri dinamice şi a anunţat în prealabil utilizatorii despre preţurile mai mari din această perioadă, majorarea de tarif a fost o surpriză extrem de neplăcută pentru pasageri.

Imediat după Revelion, mai mulţi clienţi care au călătorit cu maşini Uber au publicat poveşti negative pe reţelele de socializare. De exemplu, unei persoane i s-a retras de pe card suma de 190 de lei, pentru o cursă de 11 kilometri în Bucureşti. Un alt client a plătit 62 de lei pentru o cursă de 5 kilometri.

Uber are un sistem prin care nu poţi ştii, în avans, preţul unei călătorii. Nici şoferul nu cunoaşte acest preţ. La finalul cursei, clientul primeşte un email în care i se comunică suma finală care i-a fost retrasă de pe cardul folosit la înregistrare. Înainte de cursă, clientului i se oferă doar o estimare.

De exemplu, clientul care a plătit cei 62 de lei primise o estimare de 38 lei, cu 40% mai puţin decât preţul final.

În perioadele în care cererea este mare, iar oferta redusă (cum a fost noaptea dintre ani, când puţini şoferi Uber au fost dispuşi să iasă din case) intră în joc preţurile dinamice despre care vorbeam mai sus. Ele au rolul de a încuraja şoferii să iasă totuşi la drum, atraşi de câştiguri.

Atunci când clientul face o comandă, în această perioadă, aplicaţia Uber îi comunică de câte ori este mai mare tariful special faţa de cel standard, iar utilizatorul decide dacă mai cheamă maşina sau nu.

Preţul de bază al Uber în România este de 1,65 lei, care este costul pornirii. Se adaugă 1,65 lei pentru fiecare kilometru parcurs şi 0,28 lei pentru fiecare minut al călătoriei. Comanda minimă este de 8 lei.

Uber a apărut în România în februarie 2015. La momentul lansării, preţul pornirii şi tariful pe kilometru erau de 1,39 lei, iar preţul pe minut de 0,23 lei. Comanda minimă era de 6 lei. Uber s-a definit ca o alternativă civilizată la serviciul de taximetrie din România, care lasă de multe ori de dorit.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

47 de terorişti, executaţi într-o singură zi. Un mare lider religios, printre cei ucişi
5 curiozităţi despre viaţa şi salariul din Legiunea Străină
Mesajul lui Nicolae, prinţul exilat: „A trecut un an profund nedrept, care mi-a răpit ţara”
Ieftină, luminoasă şi călduroasă. O casă mică, perfect împărţită
Val de turişti străini într-un orăşel din România. Oamenii, atraşi de o fotografie cu succes fantastic

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.