Cel mai mare magazin online din lume și-a inaugurat un nou centru în România

FOTO: Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri
FOTO: Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri

Amazon România a anunțat inaugurarea noului centru de dezvoltare și tehnologie din Iași. În următorii trei ani urmează să creeze aproximativ 400 de locuri de muncă permanente. Amazon are deja în România în jur de 600 de angajați.

În noul sediu vor fi patru departamente: Technology Development, Compliance Operations, Retail Services si Digital Imaging, toate fiind implicate in dezvoltarea solutiilor tehnologice si consolidarea operatiunilor de pe site-ul Amazon.

„Mă bucur că Amazon, cel mai puternic retailer online, dar şi unul dintre cei mai mari investitori în cercetare şi dezvoltare la nivel mondial, continuă să mizeze pe România prin deschiderea unui nou centru software în Iaşi. Din 2005 şi până acum, Amazon a investit la nivel local aproximativ 40 de milioane de euro şi a creat 600 de locuri de muncă.

Este vorba de joburi inovatoare, cu o valoare adăugată mare pentru că vorbim despre recrutarea de ingineri software, cercetători, analişti de date sau dezvoltatori de conţinut. Acest lucru este o reconfirmare a faptului că România este foarte atractivă pentru companiile de tehnologie datorită specialiştilor IT talentaţi şi a cunoştinţelor bune de limbi străine”, a declarat Claudiu Vrînceanu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri.

Amazon va continua să colaboreze cu universităţile din România. „Vrem să încurajăm următoarea generaţie de superstaruri high-tech din România, prin urmare avem un parteneriat cu şcoli şi universităţi pentru a susţine talentul atât prin sprijin financiar şi moral, cât şi prin oportunităţi de internship. Sperăm ca acest ajutor din partea noastră sa facă, în timp, diferenţa pentru tinerii care într-o zi vor deveni viitorii lideri în inovaţie”, a adăugat Lucian Vornicu, Managing Director al Centrului de Dezvoltare și Tehnologie Iași.

Amazon este prezent pe piaţa din România de 11 ani. Până acum, compania a investit peste 40 de milioane de euro în România pentru dezvoltarea tehnologiilor de ultimă generaţie.

O mare companie germană a deschis o fabrică într-un oraș din România

https://greatnews.ro/platesti-cu-un-selfie-cum-functioneaza-noul-sistem/