O mare companie germană a deschis o fabrică într-un oraș din România

O fabrică de componente auto este inaugurată astăzi la Oradea, anunță Digi24.

Noua fabrică este o investiție a grupului german Eberspächer, care este unul dintre cei mai mari dezvoltatori și furnizori la nivel global de sisteme de evacuare, de încălzire și de aer condiționat pentru autoturisme personale, dar și pentru autobuze.

Fabrica de la Oradea, unde Eberspächer va realiza sisteme de evacuare, a fost construită în parcul industrial al orașului.

Odată cu noua investiție, au apărut și noi locuri de muncă: acum, în fabrică lucrează aproximativ 100 de persoane. Peste câțiva ani, numărul angajaților ar putea ajunge la 700.

Conform contractului încheiat cu municipalitatea, compania şi-a asumat până la sfârşitul anului 2016 o investiţie de 16,5 milioane euro.

Grupul Eberspächer: 60 de fabrici, 25 de țări, 8.600 de angajați

Fondat în anul 1865, grupul Eberspächer are în prezent peste 60 de fabrici în peste 25 de țări din lume, în care lucrează peste 8.600 de angajați. În anul 2015, grupul a obținut venituri de 4,3 miliarde de euro.

Fabricile unde se produc sisteme de încălzire se află în Germania, Anglia, Polonia și China, iar cele pentru sisteme de aer condiționat în Germania și în India. Sistemele de evacuare sunt produse în Germania, Franța, Cehia, Anglia, Suedia, Africa de Sud, SUA, Brazilia, Rusia și China.

Fabrica Eberspächer din Oradea
Fabrica Eberspächer din Oradea. Foto: oradea.ro

„Mai presus de toate, ne-am dedicat progresului în industria auto. Dorim ca produsele noastre să contribuie activ la o protecţie a mediului mai strictă şi la mai multă siguranţă şi confort în traficul rutier. Chiar dacă tehnologia şi mediul economic sunt în continuă dezvoltare, clienţii, angajaţii şi partenerii noştri de afaceri se pot baza pe aceleaşi constante: pe politica previzibilă şi gândită pe termen lung a unei afaceri de familie şi pe valori cultivate timp de 150 de ani”, se arată pe site-ul companiei.

Sediul central al companiei se află în Esslingen am Neckar, în Germania. Printre clienții grupului se numără aproape toți marii producători de mașini personale sau de vehicule comerciale.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

O mare companie americană a deschis o fabrică într-un oraș din România

Fabrica din România care le dă angajaților bonusuri de 600 de euro din profit

https://greatnews.ro/fabrica-de-elicoptere-airbus-ghimbav/

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.