Cea mai mare sumă încasată de un profesor pentru meditații: 750.000 de lei într-un an

barem matematică evaluarea națională 2017
Foto: Captură YouTube

În anul 2022, cea mai mare sumă încasată pentru meditații și alte activități suplimentare, declarată la ANAF de un cadru didactic, a fost de 750.000 de lei, relatează ObservatorNews.ro.

Suma a fost declarată de un cadru didactic din București. Rezultă că, în medie, cadrul didactic respectiv a încasat circa 12.500 de euro lunar.

În mod normal, toate aceste sume obținute din meditații trebuie declarate la ANAF, iar cei care le-au obținut trebuie să plătească impozit pentru ele. În practică, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna.

Pe de altă parte, părinții sunt nemulțumiți de amploarea pe care au luat-o meditațiile.

„Noi avem semnale de la părinți care ne spun că fac pur și simplu împrumuturi bancare pentru a acoperi cheltuielile copiilor cu meditații în perioadele de examene din anii terminali, ceea ce este incalificabil”, a declarat pentru sursa citată Iuliana Constantinescu, de la Federația Asociațiilor de Părinți.

Potrivit Observator, o familie din București ajunge să plătească și 2.000 de lei pentru meditațiile unui copil.

„S-a transformat într-un sistem paralel de învățământ. Vina aparține ambelor părți, pentru că de multe ori părinții sunt cei care insistă pentru meditații, dar avem și situația în care profesorul de la clasă nu e ceea ce trebuie, pentru că avem profesori care fac foarte multe ore de meditații în particular și la școală vin să se odihnească!”, a mai spus Iuliana Constantinescu.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.