Cea mai mare schimbare de pe Facebook. Decide cum să arate noile butoane, în română

FOTO: Captură video Facebook
FOTO: Captură video Facebook

În urmă cu aproximativ două săptămâni, la o sesiune de întrebări și raspunsuri ce a avut loc în Menlo Park din Silicon Valley, Mark Zuckerberg a fost întrebat de un utilizator al rețelei de socializare de ce nu există și butoane de „regret”, „interesant” sau „Dislike”.

Șeful Facebook a precizat că cei mai mulți dintre utilizatori vor un buton prin care să-și exprime „empatia” cu anumite evenimente triste, precum decese, care nu sunt chiar potrivite cu butonul „like”.

Iar ieri, Zuckerberg a anunțat pe contul său de Facebook faptul că butonul de „Like” se va schimba în curând și că a început testele de ieri, printre utilizatorii din două țări europene, Spania și Irlanda. Astfel, în curând, atunci când vei ține apăsat pe butonul de „LIKE” îți vor apărea pentru postări și variantele „Love”, „Haha”, „Yay”, „Wow”, „Sad” sau „Angry”. Deocamdată nu a fost anunțată o dată în care butonul va fi implementat pentru toți utilizatorii.

„Începând de astăzi testăm „Reactions”, un buton de „Like” mult mai expresiv. Butonul „Like” este o parte importantă a Facebook-ului. Miliarde de „Like-uri” sunt date în fiecare zi. De mai mulți ani utilizatorii ne cer să introducem și un buton „Dislike”. De multe ori vrei să-ți exprimi empatia. Sunt momente în care butonul „Like” nu te ajută să-ți exprimi cu adevărat starea față de un anumit lucru.

Butonul „Reactions” nu e un buton „Dislike”, vă oferă posibilitatea să vă exprimați mai ușor tristețea și empatia sau bucuria și apropierea. Puteți să vă exprimați aceste reacții printr-o apăsare lungă pe butonul „Like”. Am început să testăm acest buton în Irlanda și Spania. Sperăm să vă placă și să vă puteți exprima mult mai bine sentimentele!”, a explicat Mark Zuckerberg pe contul său de Facebook.

Deocamdată, mai ales pentru că vorbim de o perioadă de teste, nu a fost anunțat cum vor suna în limba română aceste alternative la butonul „LIKE”, însă cele de jos sunt denumirile pentru Facebook-ul în limba engleză. Cum ar trebui să fie ele adaptate pentru utilizatorii din România?

Așa vor arăta opțiunile butonului „Like”
Așa vor arăta opțiunile butonului „Like”

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.