Cea mai importantă încăpere a Cetății Făgărașului se redeschide după 50 de ani

FOTO: muzeufagaras.ro
FOTO: muzeufagaras.ro

Turiștii vor putea vedea 74 de jilțuri și un tron, mai multe candelabre spectaculoase, precum și armuri și arme vechi în Cetatea Făgărașului. Acest lucru se întâmplă prin redeschiderea, după 50 de ani, a sălii Tronului cetății.

Potrivit Digi24, Sala Tronului a intrat într-un proces de reparații, iar în ultimul an s-a lucrat și la Salonul Principelui, de lângă Turnu Roșu. De asemenea, încăperea a fost mobilată cu piese specifice secolelor XV – XVIII.

Din primăvara anului 2012, paza cetății este asigurată de gardieni în costume medievale. Schimbarea gărzii se face în fiecare zi la ora 15:00 și încearcă crearea atmosferei medievale a cetății. Pe lacul din jurul cetății există cinci bărci de agrement.

În urmă cu o săptămână, Cetatea Făgărașului a primit o dipomă de excelență din partea site-ului de călătorii TripAdvisor, la recomandarea cititorilor, care au apreciat frumusețea locului.

Complexul feudal de la Făgăraș a fost construit începând cu sfârșitul secolului al XIV-lea și a continuat prin adăugiri succesive până la mijlocul secolului al XVII-lea. După scindarea Regatului Feudal Maghiar în anul 1541, Cetatea Făgărașului intră în proprietatea ereditară a principilor Transilvaniei.

În 1599, în urma campaniei din Transilvaniei, Mihai Viteazu intră în posesia cetății. Apoi, în 1696, după intrarea armatei imperiale austriece în Transilvania, Făgărașul devine proprietate a Coroanei Habsburgice.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: