Cea mai importantă descoperire arheologică din ultimii 100 de ani, în România

Mai mulți arheologiși paleontologi din Vaslui au mers în satul Gherghești să-i intruiască pe localnici cum să recunoască oasele unui elefant preistoric, vechi de peste 7 milioane de ani.

Cercetătorii au început această campanie după ce în această vară au descoperit câteva oase ale animalului preistoric. Descoperirea este considerată cea mai importantă de acest fel făcută în România în ultimii 100 de ani.

„Reprezintă o descoperire extraordinară, care trebuie cunoscută în primul rând de oamenii locului”, a declarat arheologul Cristina Onel, pentru Digi24.

De asemenea, profesorul universitar Bogdan Rățoi spune că muzee de prestigiu din lume, cum este Muzeul de Științe ale Naturii din Londra sau cum e cel din Bruxelles, nu au niciun element fosilifer de acest fel.

Potrivit cercetătorilor, în urmă cu 8 milioane de ani, pe teritoriul județului Vaslui erau savane cum sunt cele din Africa. Aici trăiau mamifere gigantice, iar elefanții, de exemplu, aveau o înălțime de 7 metri.

Specialiștii mai spun că rămășițele ar fi putut fi descoperite în urmă cu 30 de ani, atunci când localnicii au săpat un drum și, fără să-și dea seama, ar fi secționat scheletul.

Singurul schelet întreg de astfel de elefant din Europa a fost găsit tot în judeţul Vaslui, în 1890, şi este expus la Muzeul Grigore Antipa, din Capitală, potrivit Digi24.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatNews:

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.