Cea mai bună din Europa. Cristina Neagu a câștigat Liga Campionilor

Buducnost Podgorica a câștigat Liga Campionilor la handbal. Cea mai bună marcatoare a competiției a fost Cristina Neagu, care a bifat primul ei succes în cea mai valoroasă întrecere a handbalului feminin european.

Extraordinara jucătoare din România, cea mai bună handbalistă a lumii în 2010, pare să fi lăsat definitiv în urmă problemele medicale, ajutându-și formația să cucerească trofeul, după un turneu Final Four de excepție.

Buducnost a trecut lejer în semifinale de Vardar Skopje, scor 27-17, iar în finala de la Budapesta a învins-o pe Larvik, din Norvegia, cu 26-22, trei goluri fiind marcate de liderul naționalei României. Cristina Neagu a fost desemnată și cel mai bun inter stânga al Ligii Campionilor în acest sezon, în care a marcat 102 goluri pentru muntenegrence.

Succesul marchează definitiv revenirea româncei în elita handbalului mondial, după o perioadă marcată de accidentări, care a ținut-o departe de parchet aproape doi ani de zile.

”Titlul de golgheter e unul dintre cele mai frumoase din cariera mea”, a spus, într-un interviu acordat pentru Prosport, jucătoarea română în vârstă de 26 de ani. ”Dumnezeu mi-a dat, după atâția ani de momente grele, și o clipă foarte frumoasă”, a adăugat Cristina Neagu, care mai ajunsese de două ori în finala Ligii Campionilor, însă nu reușise să câștige trofeul.

Buducnost a încheiat neînvinsă Liga Campionilor, reușind 14 victorii și o remiză.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în străinătate în domeniul promovării produselor. Salarii de până la 2.500 de lire
Olimpica din România care face zilnic naveta la şcoală
Locuri de muncă în Germania, cu contract de muncă. Angajații model primesc și o excursie