Ce spune liderul musulmanilor din România despre atentatele de la Paris

Muftiul Murat Iusuf. Foto: adevarul.ro

Şeful Cultului Musulman din România a ţinut să facă câteva precizări importante după atentatele din Franţa, soldate cu 129 de morţi şi peste 350 de răniţi.

Muftiul Murat Iusuf, şeful Cultului Musulman din România, spune că autorii atentatelor de la Paris „nu pot fi recunoscuţi în lumea civilizată drept fraţi de confesiune musulmană”.

„Islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

„Aceste evenimente dramatice, întreprinse cu instrumentele unui fanatism ce nu poate fi justificat de nicio cauză şi cu cruzimea ce nu are nicio legătură cu religia islamică, sunt dovada limpede că cei care le provoacă nu pot fi recunoscuţi în lumea civilizată drept fraţi de confesiune musulmană, conform preceptelor religioase pe care noi le practicăm, în concordanta cu învăţăturile Coranului şi relatările Profetului Muhammed (Pbuh). Islamul interzice ferm uciderea oricărui suflet. iar religia noastră, mai presus de orice, este împotriva oricărei vărsări de sânge. Astfel, condamnăm ferm asemenea atentate la natura fiinţei umane. Drept urmare, condamn aceste acte de terorism şi adresez condoleanţe familiilor îndoliate şi poporului francez şi mă rog în continuare bunului Allah să ne binecuvânteze şi să ne protejeze ţara, România, şi poporul nostru tolerant şi iubitor de pace. Amin!”, spune muftiul Murat Iusuf.

De asemenea, muftiul Murat Iusuf precizeaza ca atacurile teroriste au fost provocate in virtutea unei credinte false, ce nu are nimic de-a face cu islamul.

Muftiul adaugă că atacurile au fost comise în „virtutea unei false credinţe ce nu are nimic de-a face cu islamul aşa cum a fost el propovăduit de Profetul Muhammed (Pbuh), in numele Lui Allah”.

129 de persoane şi-au pierdut viaţa şi 352 au fost rănite în cele mai grave atacuri din istoria post-belică a Franţei. Doi români şi-au pierdut viaţa în evenimentele tragice de la Paris. Alţi doi compatrioţi au fost răniţi. Atentatele au fost revendicate de gruparea teroristă Stat Islamic.

Filmul evenimentelor de la Paris poate fi consultat AICI.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.