Ce note a luat la BAC fiica baronului Duicu din Severin, acuzată că a copiat

adina duicu
Adina Duicu. Foto: Pagina de Facebook Adina Duicu

Adina Duicu, fata fostului șef al Consiliului Județean Mehedinţi Adrian Duicu, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a luat 9,60 la Română, 8,70 la Matematică, 7,95 la Chimie, iar media ei generală este de 8,75, informează adevarul.ro.

Adina Duicu este însă vizată de o anchetă penală, fiind suspectată că a copiat cu ajutorul unei profesoare care i-ar fi dictat la telefon rezolvarea subiectelor de la proba de Chimie din cadrul Examenului de Bacalaureat.

Dacă se va dovedi că a copiat la Examenul de Bacalaureat, Adinei Duicu i se va anula nota.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi efectuează cercetări într-o cauză penală având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Vineri, 3 iulie, la ultima probă de la Examenul de Bacalaureat, procurorii şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-au deplasat la Colegiul Tehnic „Dierna”, din Orşova, pentru a efectua verificări, existând suspiciuni cu privire la fraudarea Examenului de Bacalaureat. Aceștia aveau mandat emis de judecător, inclusiv pentru percheziţie domiciliară.

Oamenii legii au aşteptat ca tânăra, care a susţinut proba la Chimie la Colegiul Tehnic “Dierna” din Orşova, să iasă din sală, astfel încât să nu fie perturbați ceilalți elevi care susțineau Examenul de Bacalaureat.

„Era vizibil că sub tricou, la brâu, avea un obiect care putea să fie un telefon”

Adina Duicu a fost condusă în cancelarie, unde i s-a pus în vedere să predea obiectele pe care le avea asupra sa, în caz contrar urmând să se treacă la percheziţie corporală.

„Procurorul de caz s-a prezentat, s-a legitimat, i-au spus elevei că urmează să fie percheziţionată corporal, dacă nu predă de bună voie obiectele pe care le are asupra sa. Eleva a refuzat, a solicitat să fie asistată de un avocat în timp ce este percheziţionată corporal, deşi nu era obligatorie asistenţa în cazul respectiv. Tocmai pentru a evita orice suspiciuni, procurorul a fost de acord, a fost întrebată dacă are vreo rudă în proximitatea liceului ca să anunţe un avocat. A susţinut că nu, deşi ulterior s-a dovedit că avea chiar mai multe rude”, a declarat luni procurorul Fănică Cercel, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Judeţean Mehedinţi, citat de adevarul.ro.

Potrivit oamenilor legii, se vedea cu ochiul liber că telefonul era ascuns sub tricou, la brâu, însă Adina Duicu a negat că îl are asupra sa, după care le-a spus acestora că telefonul se găseşte în maşina ei.

„Era vizibil că sub tricou, la brâu, avea un obiect care putea să fie un telefon. A susţinut că are telefonul în maşină, i s-a propus să dea cheile maşinii unui poliţist ca să-i aducă telefonul, a refuzat pe motivul că nu umblă nimeni în maşina ei fără consimţământul dumneaei, situaţie în care a fost însoţită la maşină ca să ia telefonul”, a spus Cercel.

Mama și sora mai mică, acuzate de ultraj

„Când a ajuns în apropierea maşinii au venit rudele, mama sa, sora şi când s-a apropiat de maşină a scos telefonul de la brâu şi i l-a dat maică-sii, moment în care poliţistul a intervenit şi a luat telefonul de la persoana respectivă. Aceasta l-a muşcat pe poliţist de mână, l-a zgârâiat pe ochi, a fost nevoie să o imobilizeze pentru a înceta agresiunea, a intervenit sora fetei suspectată de fraudă şi l-a pălmuit pe poliţistul respectiv”, a mai povestit procurorul.

Scena în care poliţistul a fost agresat a fost filmată de un trecător.

Deorece Adina Duicu i-ar fi dat telefonul mamei sale, în procesul verbal încheiat de politiști mai târziu nu apare scris că mobilul s-a aflat în posesia fetei, notează stirileprotv.ro.

Adrian Duicu, fostul președinte al Consiliului Județean Mehedinți, a declarat că fata lui nu a avut „absolut nimic” asupra ei: „Percheziția s-a făcut în clasă și corporal, nu s-a găsit nimic, dovadă că fata nu a copiat este cât se poate de clară”.

În schimb, procurorii vorbesc despre constituirea unui grup infracțional din care ar face parte profesori, dar și membri ai familiei Duicu.

Acum, Adina Duicu este cercetată într-un dosar penal în care este acuzata de fraudarea Bacalaureatului. Profesoara care a ajutat-o poate să fie dată afară, iar mama și sora mai mică a Adinei sunt acuzate de ultraj.

Recomandările editorilor GreatNews:

Reduceri eMAG. Prețuri cu 50% mai mici la pantofi sport
Locuri de muncă la Lidl, în zeci de orașe din țară
Mari reduceri la mobilier de living, la eMAG

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.